Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grupul indian Tata a preluat compania americana Cambric, cu afaceri de 5 milioane euro in Romania

Grupul indian Tata a preluat compania americana Cambric, cu afaceri de 5 milioane euro in Romania


Tata Technologies, divizie a grupului indian Tata Motors, a cumparat compania de servicii de inginerie Cambric Corp., inregistrata in SUA, care este prezenta si in Romania prin trei centre de dezvoltare cu afaceri de 5 milioane euro.

Tata Technologies a platit 32,5 milioane de dolari pentru Cambric, potrivit unui comunicat transmis de cele doua companii.

Prin preluara Cambric, grupul indian a vizat in principal extinderea in Europa, compania americana avand o prezenta semnificativa in Europa de Est, prin centrele din Romania.

Cambric este detinuta privat si a inregistrat anul trecut venituri de 25 milioane de dolari, cu o echipa de 450 de ingineri in Romania si SUA, potrivit comunicatului.

Potrivit site-ului companiei, Cambric are sediul in Salt Lake City, Utah, cu birouri in statul Illinois, in apropiere de Chicago, si in Germania.
In Romania, Cambric este prezenta din 1997 si detine trei centre de dezvoltare Cambric Consulting, situate la Brasov, Craiova si Iasi.

Compania ofera servicii de inginerie pentru sectorul utilajelor grele, agricultura si industria auto.

Cambric Consulting SRL, divizia din Romania a companiei americane, este inregistrata la Brasov si are trei puncte de lucru, la Brasov, Iasi si Craiova.
Compania a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri neta de 20,8 milioane lei (aproximativ 5 milioane euro), in urcare cu 48% de la nivelul de 14 milioane lei din 2010. Profitul a urcat de 4 ori, de la 75.000 lei la 304.700 lei (aproape 72.000 euro).

Numarul mediu de angajati ai Cambric Consulting SRL a urcat de la 194 in 2010 la 286 un an mai tarziu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1462 ori