Hyundai a urcat in iunie pe locul 3 in topul inmatricularilor de autoturisme noi la nivel national

Marti, 30 Iulie 2013, ora 15:11
2582 citiri
Hyundai a urcat in iunie pe locul 3 in topul inmatricularilor de autoturisme noi la nivel national

Cota de piata Hyundai pe piata auto romaneasca a crescut in iunie la 6,6%, iar producatorul sud-coreean a urcat pe locul al treilea in topul inmatricularilor de autoturisme noi de import, potrivit unui comunicat al importatorului local - Hyundai Auto Romania.

Datele directiei de specialitate a Politiei Romane (DRPCIV) indica 1.311 unitati Hyundai inmatriculate in primele sase luni ale acestui an si 263 autoturisme noi inscrise in circulatie in luna iunie.

Hyundai Auto Romania a inregistrat o crestere a cotei de piata la nivel semestrial pana la 5,3% la inmatriculari, fata de 4,1% in aceeasi perioada a anului anterior.

"Pe o piata in continua depreciere, Hyundai Auto Romania a reusit sa isi consolideze in mod constant pozitia ocupata in topul inmatricularilor in luna iunie, devansand marci precum Renault, Opel si Ford. 88% din totalul acestor inmatriculari reprezinta autoturisme apartinand claselor mica si compacta", a declarat Teodor Brusalis, director executiv al Hyundai Auto Romania.

La nivel national, Hyundai ix35 ocupa primul loc in topul celor mai inmatriculate SUV-uri noi de import in prima jumatate a anului 2013, cu 291 unitati.

In iunie 2013, modelul de clasa compacta Hyundai Elantra se situeaza pe primul loc in gama Hyundai, cu 74 de unitati. Acestora li se adauga 42 unitati din modelul compact Hyundai i30, iar Hyundai i20 s-a situat in topul preferintelor clientilor, reprezentand 26% din inregistrarile importatorului efectuate in ultima luna. Pe locul urmator se situeaza SUV-ul ix35, reprezentand 18% din inmatricularile Hyundai in Romania, in luna iunie.

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala opt modele Hyundai, din gama autoturismelor si din cea a autovehiculelor comerciale usoare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#inmatriculari Hyundai Romania, #vanzari masini Hyundai, #modele Hyundai Romania , #Piata auto