Incertitudinea Opel se mentine si dupa intalnirea Consiliului de Supraveghere

Joi, 29 Martie 2012, ora 15:59
1642 citiri
Incertitudinea Opel se mentine si dupa intalnirea Consiliului de Supraveghere

Constructorul german de automobile Opel, controlat de General Motors, ar putea sa inchida doua fabrici in Europa pentru a-si reduce costurile. Cele doua unitati de productie sunt amplasate in Germania la Bochum si in Marea Britanie la Ellesmere Port.

In termeni practici, General Motors vrea sa mute productia spre zone in care forta de munca este mai ieftina. Nu este pentru prima data cand se discuta despre inchiderea unor fabrici Opel din Europa. Cei 4.800 de angajati ai Opel de la Bochum au mai trecut printr-o situatie similara in 2009, cand General Motors incerca sa prezinte un plan viabil de restructurare.

Consiliul de Supraveghere al Opel intrunit in data de 28 martie la Russelsheim, in Germania, nu a lamurit situatia, oficialii General Motors declarand ca in acest moment nu pot oferi informatii suplimentare.

"Conducerea GM a spus in repetate randuri ca avem prea multe fabrici, cu un exces de capacitate de 500.000 de automobile pe an, iar noul director de productie a vizitat in ultimul timp unitatile, comparandu-le performantele", a spus saptamana trecuta un membru al consiliul de supraveghere al Opel citat de Reuters.

Primele informatii despre posibila inchidere a celor doua fabrici au fost publicate de Der Spiegel care cita un raport intern al General Motors. In raport se arata ca productia ar putea fi suplimentata cu masini produse in tari ca Polonia, Rusia, China, India, Mexic sau Brazilia. De la momentul publicarii si pana acum oficialii GM nu au reusit sa lamuresca situatia.

Un purtator de cuvant al companiei a refuzat sa comenteze cu privire la inchiderea fabricilor, dar a repetat declaratiile anterioare ale General Motors cu privire la faptul ca se cauta solutii pentru cresterea profitului.

Opel detine in Europa 11 fabrici care au un numar de aproximativ 50.000 angajati. Constructorul german din protofoliul General Motors a raportat pierderi de 747 de milioane de dolari in Europa anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Opel inchide fabrici, #concedieri Opel, #General Mototors restructurare , #Piata auto