Intr-un an avem prima masina zburatoare pe piata. Va fi fabricata in Olanda

Luni, 19 Iunie 2017, ora 08:08
2933 citiri
Intr-un an avem prima masina zburatoare pe piata. Va fi fabricata in Olanda
Foto: palv.com

Dupa ani si ani in care s-au efectuat mii de teste, in cele din urma o companie anunta decizia de a lansa pe piata un automobil zburator.

Inedita masina este un girocopter cu trei roti, cunoscut sub numele PAL-V, si va fi fabricat in Olanda, de firma cu acelasi nume, anunta Daily Sabah.

Primul automobil zburator ar trebui sa fie livrat clientilor pana la sfarsitul anului viitor, iar posesorul va trebui sa detina atat permis de sofer, cat si o licenta de pilot.

Pe piata, rivalitatea este destul de mare, proiecte asemanatoare fiind in lucru in Cehia, Slovacia, Japonia, China si Statele Unite, dar compania olandeza a anuntat deja ca va incepe montajul liniei de asamblare in luna octombrie a acestui an.

Pentru moment, PAL-V are in plan sa produca intre 50-100 de autoturisme zburatoare pe an, cel mai probabil acestea urmand sa fie livrate in cursul anului 2019.

Automobilul ar urma sa aiba o autonomie de 400-500 km, cu un plafon maxim de zbor stabilit la 3.500 m si o viteza maxima pe sosele de 170 km/h.

Nu va fi un produs ieftin, prima editie, PAL-V Liberty, urmand sa aiba un pret de desfacere de aproximativ 500.000 de euro, desi va fi creata si o varianta mai ieftina, Liberty Sport, cu un pret de aproximativ 300.000 euro.

Compania a fost fondata in 2007 de Robert Dingemanse si John Bakker, o serie de precomenzi fiind deja luate de la clienti. Desi au refuzat sa spuna numarul celor care au platit deja avansul pentru o masina zburatoare, cofondatorii se declara "multumiti de cum merge treaba".

In functie de model, primii clienti sunt rugati sa vina cu un avans cuprins intre 10.000 si 25.000 euro, bani care nu sunt returnabili in cazul unui esec in productia masinii zburatoare.

O alta varianta de precomanda consta in depunerea sumei de 2.500 euro intr-un cont escrow pentru rezervarea unui loc in lista primilor beneficiari. "Intr-un fel, noi vindem un vis", a explicat Markus Hess, seful departamentului de marketing al PAL-V.

Masina zburatoare mai are inca de trecut anumite teste, cum ar fi cele de certificare din partea Agentiei Europene pentru Securitate Aeriana.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#masini zburatoare, #pret automobil zburator, #productie masini zburatoare, #masina PAL V, #pret PAL V , #Piata auto