Lada Largus - primul model realizat de AvtoVAZ si alianta Renault-Nissan

Luni, 16 Iulie 2012, ora 17:16
4602 citiri
Lada Largus - primul model realizat de AvtoVAZ si alianta Renault-Nissan

AvtoVAZ, cel mai mare producator auto din Rusia, a inceput luni vanzarea unui nou vehicul utilitar - Lada Largus, la fabrica sa din orasul Togliatti, in regiunea Samara.

Minivanul Lada Largus este primul proiect comun important realizat de AvtoVAZ si alianta Renault-Nissan. La fabrica din Togliatti vor fi construite pana la 350.000 de masini pe an, acestea fiind modele Lada, Renault si Nissan.

Investitia totala in proiectul Largus se ridica la 400 milioane de euro (525,7 milioane de dolari), din care AvtoVAZ si Nissan au investit fiecare cate 25%, iar Renault - 50%.

Compania rusa intentioneaza sa produca si versiuni pentru pasageri, cu sapte si cinci locuri, precum si o furgoneta.

In aprilie, Vladimir Putin a inaugurat prima linie de productie comuna Avtovaz si Renault-Nissan. In timpul ceremoniei de inaugurare la fabrica Avtovaz din Togliatti (Volga), Vladimir Putin si-a pus semnatura pe capota primei masini produse de aceasta noua linie, numita B-0: Lada Largus.

Putin a indicat ca investitiile vor atinge "169 miliarde de ruble (4,4 miliarde de euro) pana in 2020" pentru dezvoltarea uzinei, adevaratul plaman economic al orasului Togliatti.

Avtovaz, care detine si producatorul auto IzhAvto, are ca obiectiv accesarea unor imprumuturi de aproximativ 50 miliarde de ruble (1,54 miliarde de dolari) in urmatorii trei ani pentru finantarea programelor de investitii. Banii vor fi utilizati pentru modernizarea facilitatilor de productie, organizarea noilor procese tehnologice si extinderea liniilor de asamblare.

Alianta Renault-Nissan si-a majorat recent participatia detinuta la AvtoVAZ la peste 50%.

Ca parte a tranzactiei, modelele Renault si Nissan ar putea fi produse alaturi de modelele Lada la Togliatti, in Rusia, unde este una din cele mai mari fabrici de asamblare din lume. Acordul va intra in vigoare din 2014.

Profitul net al AvtoVAZ a crescut in 2011 cu 86,2%, la 6,7 miliarde de ruble (213 milioane de dolari). Veniturile au urcat anul trecut cu 27,3%, la 175,1 miliarde de ruble, iar cheltuielile administrative au inregistrat un avans de 30,5%, la 13,7 miliarde de ruble.

Alianta Renault-Nissan a inregistrat in 2011 un nou record de vanzari, in conditiile in care vanzarile sale au crescut cu 10% pana la 8,03 milioane autovehicule. Cifra globala include 2,72 milioane autovehicule vandute de Renault (in crestere cu 4,6% in ritm anual), 4,67 milioane de autovehicule pentru Nissan (in crestere cu 14,4%) si 638.000 de autovehicule pentru AvtoVaz.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Lada Largus, #AvtoVAZ Renault Nissan masina, #Lada Largus AvtoVAZ Renault, #Renault participatie AvtoVAZ, #Renault Lada Largus , #Piata auto