Leasingul operational a crescut cu 11%

Joi, 28 Iulie 2011, ora 15:22
1476 citiri
Leasingul operational a crescut cu 11%

In prima jumatate a anului, piata de leasing operational a crescut cu 11% fata de intregul an 2010, pana la 35.531 de unitati, conform NewsIn.

Se estimeaza ca avansul pe tot anul 2011 va fi de peste 20%.

Circa 4.500 de autovehicule, reprezentand 14% din inmatricularile de autovehicule si LCV, au fost achizitionate in leasing operational in primele sase luni, in crestere cu peste 40% fata de anul trecut.

In ceea ce priveste structura serviciilor solicitate, in prima parte a acestui an au dominat in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu 67,9% din total, ponderea fiind in scadere cu doua procente fata de 2010.

Pe urmatoarele locuri se afla serviciul de management de flote (22,8%) si leasing operational (exclusiv finantare) 9,9%, pondere usor mai ridicata fata de 7,2% cat era in 2010, se arata in comunicat.

La nivelul asociatiei, care reprezinta 87% din piata, in primele sase luni ale anului contractele 'full service' au reprezentat 55% din portofoliu, 40% au fost contracte de 'fleet management only', iar restul net operating lease (fara servicii).

Potrivit ASLO, estimarea de crestere a pietei de leasing operational s-a modificat in sens crescator pentru acest an, la peste 20%, iar cifra de afaceri ar urma sa avanseze cu cel putin 25%, la peste 250 milioane euro.

"De la lansarea sa, Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a crescut cu 50% si exista in continuare cereri de aderare, astfel ca acoperirea pietei de leasing operational a crescut la 87% iar numarul de membri la 11.

Exista de asemenea trei membri candidati ce urmeaza a fi validati la urmatoarea adunare generala.

Pana la finele anului 2011, ASLO isi propune, conform obiectivelor sale, sa reuneasca toti jucatorii seriosi si reprezentativi ai pietei si sa organizeze primul eveniment de promovare a concepului de lesing operational", se arata in comunicat.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#masini, #piata auto, #leasing, #leasing operational , #Piata auto