Ochelarii inteligenti care te ajuta la parcare si in trafic. Ti-ar fi de folos?

Sambata, 18 Aprilie 2015, ora 00:00
2770 citiri
Ochelarii inteligenti care te ajuta la parcare si in trafic. Ti-ar fi de folos?
Foto: Design Boom

O noua inventie duce mai departe legatura realizata intre un sofer si masina sa.

Ochelarii smart de la Mini sunt ultimul gadget aparut pe piata auto, accesoriul promitand sa transforme ireversibil modul in care interactionezi cu masina.

Tehnologia incorporata atat in masinile Mini, cat si in atragatoarea pereche de ochelari inteligenti permite transmiterea in timp real pe ecranul lentila a informatiilor despre destinatie, caile rutiere accesibile, limita de viteza admisa in zona sau date despre functionarea motorului, scrie Luxpresso.

Mini Augmented Vision devin si mai utili in momentul in care incerci sa parchezi intr-un spatiu stramt.

Perechea de ochelari iti va afisa rapid imagini virtuale cu celelalte automobile din jurul masinii, si iti va oferi asistenta la parcarea autoturismului tau.

O noua moda la volan

Subsidiara britanica a grupului BMW, proprietara a brandului auto Mini a anuntat lansarea inovativei perechi de ochelari pentru saptamana viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

Nu doar ca sunt inteligenti, dar ochelarii Mini Augmented Vision vor reprezenta o atractie importanta pentru fanii micutelor masini britanice. Designul lor si nuantele de auriu stins si negru amintesc de istoria marcii auto din Regat.

Ideea unei perechi de ochelari smart pentru soferi este o provocare tratata cu maxima seriozitate de catre compania auto din insula. Aceasta si ca urmare a esecului inregistrat de gigantul Google in lansarea unui produs asemanator.

Dar, acolo unde Google a esuat, Mini si compania IT Qualcomm au reusit sa realizeze o colaborare de succes. Mini Augmented Vision se prezinta sub forma unei perechi de ochelari sic cu aspect futurist care cresc gradul de comunicare intre sofer si masina, fara ca acesta sa isi ia privirea de la drum.

Ochelarii smart de la Mini pot fi conectati, de asemenea, la smartphone-ul tau, afisand mesajele primite pe acesta in timp real.

Impresionant, nu-i asa?

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#ochelari inteligenti Mini, #ochelari condus Mini, #ochelari asistenta parcare , #Piata auto