Opel se extinde in Rusia pentru a compensa problemele din Europa

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 11:55
1249 citiri
Opel se extinde in Rusia pentru a compensa problemele din Europa

Opel, divizia europeana a General Motors (GM), se va extinde puternic in Rusia, ca parte a planului de majorare a exporturilor, pentru a compensa declinul vanzarilor in Europa si pentru a evita China, a anuntat publicatia germana "Bild am Sonntag".

"Pentru Opel, Rusia are o importanta foarte mare. In cativa ani, piata auto rusa ar putea deveni mai mare decat cea germana" , a declarat directorul general al General Motors, Dan Akerson, transmite Reuters.

Opel isi va continua campania de exporturi dupa ce a intrat anul trecut pe pietele din Australia, Chile si Singapore, iar in acest an va intra pe piata din Emiratele Arabe Unite, a explicat seful Opel, Karl-Thomas Neumann. Acesta a afirmat ca Opel beneficiaza de o imagine foarte buna in Rusia, unde a vandut anul trecut peste 80.000 de vehicule. Si Turcia este o piata in crestere pentru Opel, care a livrat aici 50.000 de modele.

In schimb, majorarea exporturilor catre China ar costa Opel sute de milioane de euro, iar in acest moment producatorul auto german are alte prioritati, a declarat Neumann.

Opel a vandut anul trecut peste un milion de vehicule in Europa si in acest an spera sa inregistreze rezultate similare gratie lansarii noului model subcompact Adam si a noului cabriolet Cascada.

"Desigur, aceasta depinde de starea pietei", a declarat luna trecuta directorul de vanzari de la Opel, Duncan Aldred, cu ocazia salonului auto de la Geneva, adaugand ca piata auto din Europa ar putea inregistra o scadere de 10% in 2013 comparativ cu 2012.

Duncan Aldred a recunoscut ca toate pietele din zona euro inregistreaza performante sub asteptari, insa a adaugat ca Opel si-a luat deja o marja de siguranta atunci cand si-a facut prognozele.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#extindere Opel Rusia, #vanzari Opel Europa, #exporturi Opel, #piata auto Rusia, #piata auto Europa , #Piata auto