Piata auto isi continua caderea

Marti, 28 Iulie 2009, ora 12:00
1683 citiri
Piata auto isi continua caderea

Trendul descendent pe care a intrat piata auto locala dupa luna aprilie, in care au fost livrate mai mult de jumatate din masinile achizitionate prin programul "Rabla" se continua si la nivelul lunii iulie. Potrivit jucatorilor din piata auto, luna aceasta se va situa la cateva procente sub iunie, la un nivel de aproximativ 12.500-12.700 de autoturisme, principalele motive invocate fiind lipsa finantarii, dar si importurile de masini second-hand.

"Luna iulie este la fel de slaba ca si luna iunie. Lipsa finantarilor si importurile masinilor second-hand afecteaza in continuare piata auto, in plus, se simte si suflul vacantei de vara", a spus Nicolae Sorescu, directorul Radacini Motors, dealerul Opel si Chevrolet.

Declaratia este sustinuta si de Alin Tapalaga, directorul general al Porsche Inter Auto, care sustine ca "in cel mai bun caz, la nivelul lunii iulie se va atinge acelasi nivel ca si in iunie".

In ciuda cresterii constante a importurilor de autoturisme second-hand, nu a fost impusa nicio masura fiscala persoanelor fizice care inregistreaza castiguri din vanzarea pe piata locala de masini second-hand din Europa de Vest.

"Din pacate, chiar si acum, cand statul are nevoie de bani, nimeni de la guvern nu ia in calcul impozitarea celor care aduc pe "persoana fizica" masini la mana a doua din Europa de Vest si le vand in Romania", a spus Sorescu.

Daca in cazul autoturismelor stocurile au scazut datorita campaniilor de discounturi si a programului "Rabla", piata utilitarelor a fost blocata de scaderi mult mai puternice. La nivelul primului semestru vanzarile de autoturisme au scazut cu 50%, in timp ce vehiculele comerciale usoare au scazut cu aproape 70%, potrivit statisticilor APIA.

Spre deosebire de anii anteriori, cand clientii se orientau nu numai dupa pret, ci si dupa imaginea marcii, in prezent, potrivit sefului Radacini Motors, pentru client in prezent conteaza pretul.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#auto, #cadere, #hand, #piata, #second , #Piata auto