Piata auto SUA, in cursa pentru cele mai bune vanzari din 2007

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 07:31
1873 citiri
Piata auto SUA, in cursa pentru cele mai bune vanzari din 2007

Marii producatori auto americani, General Motors (GM), Ford Motor si Chrysler Group, au inregistrat cresteri puternice ale vanzarilor din SUA in luna octombrie, dupa blocajul de 16 zile al activitatilor guvernamentale, si se indreapta spre cea mai buna evolutie anuala dupa 2007, transmite Bloomberg.

Vanzarile de masini si camionete ale GM au urcat cu 16%, ale Ford cu 14%, iar cele ale Chrysler cu 11%. Analistii estimau un avans de 7,9% in cazul GM, 16% pentru Ford si 14% pentru Chrysler.

Livrarile Toyota Motor, Honda Motor si Nissan Motor au fost sub asteptarile analistilor.

Traficul din showroom-uri si vanzarile au crescut dupa ce Congresul si presedintele Barack Obama au convenit pe 17 octombrie finantarea activitatilor guvernamentale si prelungirea limitei de indatorare a Statelor Unite pana la inceputul anului viitor.

In primele 10 luni, vanzarile de autovehicule pe piata SUA au totalizat 12,4 milioane de unitati.

"Asistam la o rezistenta a consumului. In timpul blocajului guvernamental a avut loc o incetinire usoara a cererii, care a crescut ulterior. Asteptam vanzari bune atat la sfarsitul anului, cat si in 2014", a declarat Michelle Krebs, analist la portalul specializat in cercetarea pietei auto Edmunds.com.

In octombrie, vanzarile de vehicule au avansat cu 11%, la 1,21 milioane de unitati, conform Autodata.

GM a inregistrat cresteri ale vanzarilor in cazul tuturor brandurilor sale, in frunte cu Buik, ale carui livrari s-au majorat cu 31%.

Vanzarile de sedanuri Ford Fusion au urcat cu 71%. Ford a castigat teren pe piata automobilelor de dimensiuni medii, dominata de mult timp de Toyota Camry.

Vanzarile Toyota au crescut cu 8,8%, sub ritmul de 13% estimat de analisti.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#vanzari masini SUA, #piata auto sua, #deblocare guvern SUA, #productie masini SUA, #vanzari ford, #vanzari General Motors , #Piata auto