Piata instalatiilor GPL pentru autovehicule ar putea creste cu peste 50% in 2010

Luni, 07 Decembrie 2009, ora 16:14
1977 citiri
Piata instalatiilor GPL pentru autovehicule ar putea creste cu peste 50% in 2010

Vanzarile de instalatii GPL pentru autovehicule vor creste anul viitor cu peste 50%, la 28.000 - 29.000 de unitati, unul dintre motive fiind scumpirea benzinei, estimeaza firma Autogaz Romania, care acopera, potrivit datelor proprii, 55% din acest segment al pietei de profil.

"Litrul de Gaz Petrolier Lichefiat (GPL) este cu 50% mai ieftin decat benzina, care va continua sa se scumpeasca anul viitor, ca urmare a cerintelor Comisiei Europene referitoare la introducerea unui procent mai ridicat de etanol in benzina. Acest lucru va duce, corelat cu o imbunatatire a situatiei economice si o revenire a pietei auto, la o crestere a pietei de instalatii GPL cu 50% in 2010, fata de majorarea de 20% din 2009", a declarat pentru MEDIAFAX directorul de vanzari al Autogaz Romania, Silviu Raicea, precizeaza Mediafax.

Costul trecerii la combustibilul alternativ pentru motoarele Euro 4 variaza de la 2.000 lei la 10.000 lei, in functie de tipul autoturismului si de complexitatea motorului.


"In tarile dezvoltate se practica montajul autoturismelor la zero kilometri, la dealerii auto, pentru ca oamenii considera acesta varianta ca fiind ceva normal, intrucat sistemele GPL reduc semnificativ noxele si costurile", a spus Raicea.


La inceputul anului 2008, 5% din parcul auto al Romaniei folosea GPL.


Trecerea la GPL nu presupune eliminarea optiunii de functionare cu benzina sau motorina. Pe piata de montaj GPL din Romania activeaza sase firme.


Autogaz detine in Romania si Bulgaria o retea de 100 service-uri montatoare.


Firma este detinuta de doua persoane fizice din Bulgaria si a avut anul trecut, potrivit datelor transmise Ministerului Finantelor Publice, o cifra de afaceri de 6,86 milioane de lei.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#piata auto, # revenire, # gpl, # autovehicule , #Piata auto