Presat de pierderile din Europa, GM vinde fabrica din Strasbourg

Luni, 24 Decembrie 2012, ora 12:07
1943 citiri
Presat de pierderile din Europa, GM vinde fabrica din Strasbourg

Cel mai mare producator auto american, General Motors, a vandut fabrica din Strasbourg, Franta, unui grup privat belgian, ca parte a eforturilor de a stopa pierderile in Europa, care au totalizat 17,3 miliarde de dolari din 1999, transmite duminica Bloomberg.

Fabrica din Strasbourg va fi cumparata de Punch Metals International, care ii va pastra pe cei 1.000 de angajati, iar pretul tranzactiei nu a fost dat publicitatii. Acordul prevede ca firma germana ZF Friedrichshafen sa achizitioneze componente auto de la uzina din Strasbourg.

Si GM va fi un client al fabricii in 2013 si 2014 'pentru a mentine un nivel solid al productiei si pentru a oferi o tranzitie lina la linia de productie necesara pentru ZF Friedrichshafen', a anuntat producatorul auto american. Tranzactia ar urma sa se finalizeze la inceputul anului viitor.

In octombrie, GM a avertizat ca anul acesta pierderile inregistrate in Europa ar putea ajunge la 1,8 miliarde de dolari. Anul acesta actiunile General Motors au urcat la bursa de la New York cu 35%. Vineri, la inchiderea sedintei bursiere, titlurile GM inregistrau un declin de 0,1%, la 27,32 dolari.

Concedieri masive in 2012

Recent, compania americana a anuntat ca in acest an are de gand sa elimine 2.600 de noi locuri de munca, iar intre 2013 si 2015 si-a propus sa-si reduca cu 500 milioane costurile fixe in Europa, pentru a putea ajunge la un punct de echilibru in regiune la mijlocul deceniului. Aproximativ 2.300 de angajati ai diviziei europene a GM au parasit deja grupul de la inceputul anului, a precizat un purtator de cuvant.

Pentru a reduce costurile, GM are de gand ca in 2013 sa reduca, de la trei la doua, numarul de schimburi la uzina Opel de la Eisenach, Germania. Anterior, GM a anuntat ca va inchide uzina de la Bochum, Germania, aceasta urmand sa fie prima uzina auto din Germania care va fi inchisa dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Pierderi de 1,5 miliarde de dolari

In trimestrul al treilea al acestui an profitul GM a scazut cu 12% in ritm anual pana la 1,5 miliarde de dolari. GM a avut performante solide la nivel global, "cu exceptia Europei", a declarat directorul financiar de la GM, Dan Ammann.

GM a inregistrat pierderi de 478 milioane de dolari in Europa in trimestrul al treilea, iar cumulat in perioada care a trecut din 1999 si pana in prezent grupul american a pierdut 17,3 miliarde de dolari in Europa.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vanzare fabrica GM, #fabrici General Motors Europa, #criza industrie auto Europa, #fabrica General Motors Strasbourg, #pierderi GM Europa , #Piata auto