Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primul Ford romanesc va intra in circulatie pana la sfarsitul anului

Primul Ford romanesc va intra in circulatie pana la sfarsitul anului
Pentru anul acesta, capacitatea de productie pentru automobile Ford Fiesta va fi de 150.000 - 160.000 de unitati. Constructorul auto american va ajunge in urmatorii ani sa detina o cota de piata de aproximativ 10% din totalul vanzarilor de automobile noi.Ford ar putea incepe productia la Craiova pana la finele acestui an, a declarat Mihai Voicu, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, adaugand ca angajamentele asumate de constructorul american, prin caietul de sarcini, urmeaza sa fie implementate pana in 2011.


"Exista o legislatie europeana in acest sens pe care toti trebuie s-o respectam. Din acest punct de vedere, nu au existat opinii impotriva deciziei CE nici din partea noastra si nici din partea Ford", a declarat Mihai Voicu.Potrivit acestuia, productia ar fi inceput si mai devreme daca nu ar fi existat ancheta Comisiei Europene.La mijlocul saptamanii, Comi­sia Europeana a stabilit ca statul roman a oferit anumite facilitati considerate ilegale, in valoare totala de 27 de milioane de euro.Ford vrea 10% din piata autoConstructorul auto american va ajunge in urmatorii ani sa detina o cota de piata de aproximativ 10% din totalul vanzarilor de automobile noi, a declarat Catalin Gavra, directorul general al Romcar (importatorul Ford in Romania). Se preconizeaza ca pentru anul acesta capacitatea de productie pentru automobile Ford Fiesta va fi de 150.000 - 160.000 de unitati, iar din 2011 aceasta ar putea ajunge undeva in jurul cifrei de 300.000 de bucati pe an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 967 ori