Productia Opel Astra se opreste in Germania. Vor fi lansate versiuni noi

Joi, 17 Mai 2012, ora 20:59
3458 citiri
Productia Opel Astra se opreste in Germania. Vor fi lansate versiuni noi

Opel, divizia europeana a General Motors (GM), va opri productia modelului Astra in Germania, dar din 2015 va fabrica o noua versiune a acestuia la o fabrica din Anglia, langa Liverpool, precum si in Polonia.

Fabrica Ellesmere Port, operata de brandul britanic Vauxhall al Opel, va fi principalul centru de productie al noului model Astra, care va fi introdus din 2015, dupa ce angajatii fabricii au acceptat propunerile de imbunatatire a productivitatii, se arata intr-un comunicat al GM, transmite Bloomberg.

General Motors are 40.000 de angajati la 11 fabrici din Europa, dintre care 2.100 lucreaza la uzina din Marea Britanie.

Grupul american va investi 300 de milioane de euro in productia Astra in Marea Britanie, precum si la o alta fabrica detinuta in Polonia, la Gliwice, dar va opri asamblarea modelului la uzina germana Ruesselsheim.

Fabrica va produse in continuare Insignia

Opel va continua sa foloseasca aceasta fabrica de langa Frankfurt, care produce si modelul Insignia, la capacitate maxima, a precizat compania, fara alte detalii.

Acest fapt poate ridica semne de intrebare legate de supravietuirea unei alte fabrici germane, de la Bochum, care, alaturi de Ellesmere Port, era considerata candidata la inchidere.

Viitoarea generatie Astra va duce la crearea a 700 de locuri de munca la Ellesmere Port, dupa ce angajatii au semnat noi contracte, valabile de anul viitor si pana la inceputul anilor 2020, potrivit Opel, care va garanta o productie de minim 160.000 de masini pe an.

Angajatii au acceptat sa lucreze in trei schimburi in loc de doua in prezent, iar fabrica va fi profitabila daca va functiona la capacitate maxima, potrivit companiei.

General Motors a exercitat presiuni asupra angajatilor de la fiecare fabrica Opel sa accepte concesii, dupa ce operatiunile europene au inregistrat pierderi operationale de 256 milioane de dolari in primul trimestru, fata de un profit de 5 milioane de euro in urma cu un an.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Opel Astra Germania, #productie Opel Astra, #versiuni noi Opel Astra , #Piata auto