Rabla, un program fara avantaje reale

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 16:45
2587 citiri
Rabla, un program fara avantaje reale

Programul "Rabla", unul de succes in Austria sau Germania, risca sa aiba in Romania doar avantaje ireale. Vina principala o poarta bancile.

Diferenta de curs valutar intre 2008 si 2009 face ca majorarea primei de casare de la 3.000 la 3.800 de lei sa nu insemne prea mult. Pretul masinilor a ramas in euro, iar prima de casare anuntata la 1.000 de euro este de fapt de 900.

Pentru o masina noua este nevoie de cel putin 5.000 de euro. Daca nu detin deja aceasta suma, multi vor fi nevoiti sa treaca pe la banca. Inutil, de cele mai multe ori. Romanii au putine sanse sa obtina bani de la banci fiindca acestea acorda tot mai greu credite de nevoi personale.

Potrivit unui studiu realizat de Realitata TV, ca sa poata spera totusi la un credit, doritorul trebuie sa castige cel putin 2.400 de lei pe luna. In cazul in care isi doreste o masina ceva mai scumpa, de 10-12.000 de euro, cumparata tot prin programul Rabla, veniturile acestuia trebuie sa depaseasca 4.000 de lei.

In aceste conditii, este putin probabil ca numarul de masini cumparate sa invioreze piata auto din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#banca, #euro, #germania, #rabla , #Piata auto