Renault desfiinteaza 4.000 de locuri de munca in Franta

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 09:46
1215 citiri

Angajatii Renault au acceptat desfiintarea a 4.000 de locuri de munca pe baza de voluntariat, peste 3.900 din cei 4.000 de muncitori propusi spre concediere semnand actele oficiale, a declarat Yasmine Tarasewicz, juristul producatorului auto francez.Liderii sindicatelor au cerut la tribunal blocarea planului, care a provocat greve si proteste, Renault fiind acuzata ca incearca sa camufleze concedierile economice prin surplusuri voluntare.

'Am inregistrat 3.928 de cereri, iar planul va functiona pana in aprilie 2009', a explicat juristul Renault.

Compania, care are 41.000 de angajati in Franta, se confrunta cu efectele scaderii cererii de masini in tara si pe pietele europene.

Reducerile de personal vor duce la economii de 350 milioane de euro, in 2009, si 500 milioane de euro, in 2010, conform datelor Renault.

Producatorul francez de automobile va inchide aproape toate fabricile sale din Franta pentru o saptamana sau doua, a declarat luna trecuta un reprezentant al sindicatului muncitorilor.

La sfarsitul lunii septembrie, conducerea grupului Renault a prezentat reprezentantilor angajatilor proiectul privind desfiintarea a 2.000 de locuri de munca la filialele sale din Europa, care se adauga celor 4.000 anuntate in Franta la inceputul lunii.

Producatorul francez a precizat ca acest plan reprezinta una dintre masurile destinate asigurarii competitivitatii Renault si mentinerii capacitatii de dezvoltare pe termen lung, in contextul deteriorarii conjuncturii economice, care afecteaza din plin piata auto din Europa.

Toate aceste reduceri de personal sunt pregatite incepand cu 24 iulie, cand presedintele companiei, Carlos Ghosn, a anuntat reducerea personalului in Europa, prin plecari voluntare si blocarea angajarilor, pentru a face fata scaderii vanzarilor.

Reprezentantul Renault a reamintit ca obiectivul este reducerea costurilor cu zece la suta.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...