Renault nu intentioneaza sa produca in China

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 11:13
1446 citiri
Renault nu intentioneaza sa produca in China

Renault nu intentioneaza sa produca in China, cu toate ca partenerul sau, Nissan, vrea sa dubleze productia pana in 2012 pe cea mai mare piata de autovehicule din lume, a declarat directorul general executiv al celor doi constructori auto, Carlos Ghosn, precizeaza Mediafax.

Cu toate acestea, Renault s-ar putea alatura parteneriatului dintre producatorul auto nipon Nissan si Dongfeng Motor Group, cea mai mare companie auto listata din China, a mentionat Ghosn.

Nissan, in schimb, intentioneaza sa dubleze capacitatea de productie din China la 1,2 milioane de unitati pana in 2012, in conditiile in care tinteste spre o cota de 10% din aceasta piata.

Renault detine 44% din Nissan.

Directorul operational al grupului francez, Patrick Pelata, a declarat luni pentru Le Figaro ca Renault ar putea ajunge, pana in anul 2013, sa vanda mai mult in afara Europei decat pe pietele europene, daca trendurile actuale se mentin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#renault, #china, #nissan, #piata, #auto , #Piata auto