Rusia ameninta cu interzicerea importurilor auto, daca Occidentul continua politica sanctiunilor

Luni, 18 August 2014, ora 12:16
1517 citiri
Rusia ameninta cu interzicerea importurilor auto, daca Occidentul continua politica sanctiunilor

Rusia ar putea sa-si inaspreasca restrictiile vizand produsele provenite din statele occidentale, fiind posibila chiar interdictia importului de autoturisme, daca SUA si Uniunea Europeana vor impune noi sanctiuni Moscovei, informeaza un articol publicat luni in cotidianul rus Vedomosti, preluat de Reuters.

SUA si UE nu recunosc anexarea Crimeii la Rusia si, incepand din luna martie, au impus mai multe valuri de sanctiuni impotriva unui numar de politicieni rusi, oameni de afaceri si companii. In replica, la inceputul acestei luni presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole si alimentare provenite din tarile care au impus sanctiuni Rusiei in contextul crizei din Ucraina. Lista include produse din carne si lapte precum si fructe si legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia si Norvegia, potrivit Agerpres.

La mijlocul lunii iulie, premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care se interzice ca statul si autoritatile publice din Rusia sa cumpere autovehicule produse in strainatate, in ideea de a-i sprijini pe producatorii locali. Interdictia vizeaza autoturismele pentru oficialii de rang inalt, transportul public, vehicule pentru situatii de urgenta, precum si echipamente pentru agricultura si constructii.

Potrivit unor surse citate de Vedomosti, Rusia are in vedere in prezent interdictia, totala sau partiala, a importurilor de autoturisme occidentale. Cu toate acestea, noua interdictie nu se va aplica autoturismelor produse in Rusia de constructorii auto straini. Producatorii Ford, Volkswagen, Ford Renault, Toyota si Hyundai Motor Co au uzine in Rusia. Vedomosti adauga ca propuneri vizand noile masuri au fost trimise deja presedintelui Vladimir Putin spre analiza, insa o decizie vizand adoptarea de noi sanctiuni nu a fost luata inca.

27% din masinile de pe piata ruseasca sunt de import

In prima jumatate a acestui an, vehiculele importate au reprezentat 27% din vanzarile de autoturisme pe piata din Rusia, in timp ce camioanele importate au reprezentat 46% din vanzari, iar in cazul autobuzelor 13% din vanzari au fost importuri.

Grupul auto Renault a semnat recent un acord care sa ii permita sa preia controlul la AvtoVAZ. Obiectivul aliantei Renault-Nissan-Avtovaz este sa controleze o cota de 40% din piata ruseasca.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#importuri auto Rusia, #importuri autoturisme Rusia, #sanctiuni Rusia , #Piata auto