Sova: Tronsoanele de autostrada Comarnic-Brasov, Craiova-Pitesti si centura de sud a Capitalei, gata pana in 2016

Duminica, 12 Mai 2013, ora 11:57
2287 citiri
Sova: Tronsoanele de autostrada Comarnic-Brasov, Craiova-Pitesti si centura de sud a Capitalei, gata pana in 2016

Tronsoanele de autostrada Comarnic - Brasov, Craiova - Pitesti si centura de sud a Capitalei vor fi finalizate pana la alegerile din 2016, a declarat ministrul delegat Dan Sova, potrivit caruia anul acesta vor fi inaugurati 142 de kilometri de autostrada.

"Sunt trei proiecte de concesiune: Comarnic - Brasov, centura Sud si Craiova - Pitesti, toate sunt in derulare. Centura Sud si Comarnic - Brasov au aceleasi termene, sunt in derulare in acelasi timp, iar Craiova - Pitesti este intarziata cu doua luni fata de ele.

Noi am spus ca desemnam castigatorul in octombrie la Comarnic, in noiembrie la centura Sud si in decembrie la Craiova - Pitesti. Toate ar trebui sa se termine - cea care poate dura cel mai mult tot Comarnic - Brasov ramane, pentru ca celelalte doua sunt in campie - pana la alegerile din 2016", a spus ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV.

Companii straine, interesate de tronsonul Comarnic-Brasov

La tronsonul Comarnic - Brasov, ofertele pentru preselectie la dialog competitiv au fost depuse la finele lunii februarie, pe lista fiind inscrise compania China Communications Construction si asocierile Spedition UMB-Tehnostrade, Vinci - Strabag - Aktor si Impregilo - Salini.

Pentru constructia drumului expres/autostrazii Craiova - Pitesti au depus oferte un consortiu romanesc format din companiile Spedition UMB si Tehnostrade si asocierile straine Obrascon Huarte Lain - OHL ZS din Spania, China Communications Construction Company - Dogus Insaat Ve Ticaret (Turcia) - Egis Projects (Franta), Strabag (Austria) - Vinci (Franta) - Aktor (Grecia) si Impregilo - Salini din Italia.

CNADNR a primit la finele lunii martie candidaturi de la companii straine precum Strabag, Vinci, Aktor si Astaldi sau romanesti, printre care Tehnostrade, Spedition UMB si Euro Construct Trading'98, pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrari publice privind proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea Autostrazii de Centura Sud a municipiului Bucuresti si operarea si intretinerea Autostrazii Bucuresti-Constanta si a Autostrazii Bucuresti-Pitesti.

Pretul pentru tronsonul Craiova-Pitesti ajunge la 700 milioane de euro

Intrebat daca pretul estimat pentru tronsonul Craiova - Pitesti, cu o lungime de 121 km, care se ridica la 1,7 miliarde euro, nu este prea ridicat, el a raspuns ca acesta include si operarea pe urmatorii 26 de ani, intretinere si reabilitari, constructia efectiva urmand sa coste aproximativ 600-700 milioane euro.

"Licitatia incepe de la acel pret si se negociaza in jos, nu in sus. Sa stiti ca aceste cifre nu numai ca sunt aprobate prin indicatori tehnico-economici, deci facute de catre specialisti, dar ele trebuie sa treaca si doua examene foarte importante. Este examenul Eurostat, la Comisia Europeana, si este examenul bancii care finanteaza. Banca nu finanteaza o fictiune", a spus el.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#comarnic brasov cnandr, #dan sova comarnic brasov, #tronson autostrada sova, #Dan Sova autostrada , #Piata auto