Taxa auto 2012: Te duci sa iti recuperezi banii?

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 12:58
3549 citiri
Taxa auto 2012: Te duci sa iti recuperezi banii?
Te duci sa recuperezi banii din taxa auto? / Sursa foto: dorohoianul.ro

Taxa auto 2012 intra in vigoare de vineri. Incepand cu acest moment, iti poti recupera banii pe care i-ai platit in urma prevederilor vechilor versiuni de taxa de poluare. Ai de gand sa recuperezi banii din taxa auto? Business 24 te invita sa iti spui parerea.

Taxa auto, in noua sa forma, a fost aprobata miercuri, de catre Guvern si se aplica numai masinilor care se inmatriculeaza incepand cu 13 ianuarie. Ca sa afli cati bani ai de recuperat de la stat, poti folosi calculatorul Auto.ro.

Specialistii atrag atentia ca taxa auto nu este legala si subliniaza faptul ca autoritatile au gasit, deja, "o solutie". Cand mergi sa recuperezi taxa, esti cautat in baza de date a Fiscului. Daca figurezi cu orice alta datorie, nu iti poti recupera banii.

"Este practic imposibil sa nu ai niste datorii la Fisc, in consecinta, cei care sperau ca vor lua niste banuti, trebuie sa se gandeasca de doua ori. S-ar putea sa fie niste datorii pe care nici nu stii ca le ai", spune avocatul Gheorghe Piperea, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Acesta mai atrage atentia ca societatile de leasing vor fi grav afectate de noua taxa, pentru ca acestea au parcuri de masini constituite, la propriu, din deposedari.

"Si asa era greu sa le vanda si fara aceasta taxa. Sunt foarte multe firme care se ocupa cu vanzari de masini rulate, inclusiv grupuri mari, care vor avea dificultati majore, pentru ca aproape se dubleaza pretul masinilor", mai spune Piperea.

Pentru o masina inmatriculata in Romania in 2003, cu o capacitate cilindrica de 1.598 centimetri cubi si norma de poluare Euro 4, taxa poluare ar trebui sa fie de 1,963 euro (8,442 lei). In cazul in care cumperi o masina inmatriculata in 2001, cu o capacitate cilindirca de 1.598 centimetri cubi si norma de poluare Euro 3, vei plati o taxa de poluare de 1,359 de euro, sau 5,844 de lei.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#taxa auto, #taxa auto 2012, #recuperare taxa auto , #Piata auto