Taxa auto, amanata pentru 2013. Piperea: un semn ca legea nu trebuia grabita

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 13:12
3095 citiri
Taxa auto, amanata pentru 2013. Piperea: un semn ca legea nu trebuia grabita
Taxa auto, amanata pentru 2013 / Sursa foto: bizchannel.ro

Avocatul Gheorghe Piperea sustine ca amanarea taxei auto pentru anul viitor reprezinta un semn ca legea nu trebuia grabita, mai ales ca specialistii au atras atentia ca proiectul este gresit.

"Un prim motiv sa cred ca legea este gresita, impopulara si ca nu trebuia sa fie grabita. Daca ar fi fost perfecta, asa cum declara public ministrul zilele trecute, nu ar fi fost niciun motiv sa se aplice amanarea ei.

Amanare chiar pentru un an, care poate sa insemne chiar lasarea ei in paragina, pentru ca in 2013 o sa fie un alt guvern si nu este inca sigur daca va pastra aceasta legislatie", spune Gheorghe Piperea.

Acesta mai atrage atentia ca, din perspectiva credibilitatii guvernului si din perspectiva predictibilitatii legislatiei, suntem intr-o situatie de-a dreptul penibila, "pentru ca opinia publica sau specialistii au atras atentia inca de prin august ca proiectul este gresit".

"Nu s-a tinut cont in niciun fel de aceste discutii, iar legea s-a dat asa cum a fost emisa ca proiect in august, si evident ca s-a ajuns la situatia in care "mai amanam un pic", pentru ca nu stim ce efecte va avea fata de cele doua milioane de persoane care vor sa isi vanda masinile, dar nu mai pot.

Au zis hai sa vedem, cine vrea sa isi vanda masina, de un an de zile, poate sa o faca. Dar daca se amana aplicabilitatea acestei legi pe timp de un an, atunci cel putin provizoriu, Romania este inca in default, cu principiul non discriminarii".

Taxa auto a fost amanata pentru anul viitor, interval in care va fi achitata doar taxa de poluare auto, redusa cu 25%. Taxa de prima vanzare pentru masinile vechi a fost introdusa la cerinta Comisiei Europene.

Noua lege a taxei auto, aprobata de Guvern in luna septembrie, adoptata de Senat in octombrie si de Camera Deputatilor la jumatatea lunii decembrie, a fost publicata in Monitorul Oficial pe 10 ianuarie si aplicata incepand cu 13 ianuarie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#taxa auto, #taxa auto amanata 2013, #Piperea taxa auto , #Piata auto