Tichetele pentru "Rabla" se distribuie din 15 mai si vor putea fi decontate pana pe 20 noiembrie

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 15:17
1832 citiri
Tichetele pentru "Rabla" se distribuie din 15 mai si vor putea fi decontate pana pe 20 noiembrie

Tichetele valorice obtinute la casarea unei masini vechi, pentru achizitionarea cu reducere a uneia noi, prin Programul "Rabla", vor fi distribuite de pe 15 mai si vor putea fi decontate pana la 20 noiembrie, repartitia voucherelor facandu-se dupa numarul de autovehicule vechi din fiecare judet.

REMAT-urile care colecteaza masinile date la casat, producatorii si dealerii auto isi vor putea depune dosarele pentru a se inscrie in Programul "Rabla" din 2013 incepand cu data de 22 aprilie, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai Ministerului Mediului.

Administratia Fondului pentru Mediu, prin care este finantat "Programul "Rabla", ii va valida si va distribui REMAT-urilor tichetele valorice incepand din 15 mai.

Anul acesta vor fi distribuite 20.000 de vouchere, in valoare de cate 1.500 de euro (6.500 de lei), totalizand o finantare de 30 de milioane de euro (130 de milioane de lei). Dintre tichete, emise o singura data anul acesta, 17.000 vor fi destinate persoanelor fizice si juridice, iar restul de 3.000 institutiilor publice.

Cumparatorii de masini electrice vor avea un bonus de 2.500 de euro

Tichetele vor fi transmisibile si vor putea fi decontate, la achizitionarea unei masini noi, pana la data de 20 noiembrie.

Tot prin Programul "Rabla", care si-ar putea schimba numele incepand de anul acesta, va fi acordat si un bonus de 2.500 de euro, la achizitionarea unei masini electrice.

Noutatea anul acesta in ceea ce priveste repartitia este aceea ca se va tine cont de numarul de masini mai vechi de 10 ani din fiecare judet, si nu de numarul de locuitori, ca pana in prezent.

Anul acesta va fi in continuare posibila instrainarea tichetului, dar reducerea la achizitionarea unui automobil nou se va face pe baza unui singur tichet.

In 2012 au fost casate 44.857 de autovehicule uzate si achizitionate 15.149 de autovehicule noi, dintre care, 4.740 de origine autohtona, potrivit raportului AFM pe 2012. Pentru achizitionarea autovehiculelor noi s-au utilizat 44.688 de tichete valorice, dintre cele 45.000 alocate.

Anul trecut, AFM a alocat pentru derularea Programului "Rabla" un buget de 171.000.000 de lei, din care s-au cheltuit 153.888.600 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#tichet Rabla 2013, #achizitie masina Rabla, #casare masini vechi, #casare program Rabla , #Piata auto