Toyota, BMW si Porsche deschid sezonul 2012 pentru rechemarile in service

Joi, 29 Martie 2012, ora 12:05
1696 citiri
Toyota, BMW si Porsche deschid sezonul 2012 pentru rechemarile in service

Constructorul german Porsche, specializat pe segmentul auto supersport, a identificat o problema majora la unul dintre modelele lansate in 2012.

Specialistii au idendificat la modelul Porsche 911 Carrera S, lansat pe piata in februarie 2012, o posibila defectiune, care ar putea conduce la pierderi de carburant.

Conform publicatiei Detroit News, vor fi rechemate in service 1.232 de unitati din seria 911 Carrera S, vandute de la inceputul anului pe piata americana.

Porsche a mai anuntat ca va face modificarile necesare pentru remedierea acestei probleme care ar putea cauza aprinderea combustibilui.

Probleme vechi pentru producatorii auto

Toyota a anuntat in martie 2012 rechemarea in service a 681.500 de masini din SUA, pentru a remedia o serie de probleme la sistemele de pornire si la volane. Au fost rechemate 70.500 de autoturisme Camry, 116.000 Venza si 495.000 Tacoma.

De altfel, constructorul nipon se confrunta cu astfel de probleme tehnice de cativa ani, actiunile de rechemare in service depasind mai multe milioane de unitati.

Si un alt constructor german se confrunta cu probleme care necesita rechemarea masinilor in service. BMW a anuntat luni rechemarea in service, la nivel mondial, a circa 1,3 milioane de automobile Serie 5 si Serie 6, construite in perioada 2003-2010, din cauza unei defect la nivelul cablurilor bateriilor. Aceasta problema poate in anumite cazuri rare sa produca disfunctionalitati ale sistemului electric, sa impiedice pornirea vehiculului sau sa declanseze un incendiu, se arata intr-un comunicat al BMW.

General Motors pare sa fi depasit probleme financiare, dar intra in grupul constructorilor care fac rechemari in service. Americanii au descoperit o serie de vulnerabilitati la mai multe modele vandute in 2012. Peste 6.000 de unitati Chevrolet Express, Suburban, GMC Savana si Yukon XL vor rechemate in service pentru remedierea unor defectiuni la sistemul de directie.

Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
#Porsche rechemare service, #porsche 911, #BMW rechemare service, #Toyota rechemare service , #Piata auto