Unele dintre cele mai faimoase masini americane ar putea fi produse in China, din 2016

Joi, 20 August 2015, ora 17:49
3018 citiri
Unele dintre cele mai faimoase masini americane ar putea fi produse in China, din 2016
Foto: Flickr/Buick Regal

Buick este un nume de legenda in randul soferilor si o adevarata mandrie a industriei auto din Statele Unite.

Numai ca, de acum incolo, soferii americani s-ar putea instala la volanul unor Buick-uri "Made in China", relateaza revista Business Insider.

No comment!

"Nu comentam speculatii despre viitoarele produse", a fost comentariul sec al unui purtator de cuvant General Motors la intrebarea ce viza stramutarea productiei masinilor Buick in China.

Anul trecut GM a vandut pe piata chineza 919.582 de automobile Buick, de patru ori mai multe decat pe piata americana.

Fabrica GM din China este pe punctul de a vinde in totalitate productia realizata acolo, asa ca nu-i de mirare ca firma mama doreste sa investeasca inca 5 miliarde de dolari in dezvoltarea liniilor de productie.

Conform oficialilor GM, noua suma alocata proiectului din China vizeaza dezvoltarea unei game noi Chevrolet impreuna cu partenerul chinez SAIC.

Cu o piata auto care pare sa se prabuseasca in SUA si Europa, producatorii se orienteaza catre piete cu o forta de munca mai ieftina pentru a creste competitivitatea produselor.

Primele zvonuri privind Buick-urile "Made in China" care vor intra pe piata americana au aparut in revista Automotive News care a relatat planul GM de a importa din 2016 crossoverul Buick Envision, fabricat in China.

Se inchid fabrici

Reuters a completat informatia, adaugand ca, incepand cu 2016, majoritatea automobilelor Buick de pe piata americana vor proveni din fabricile chineze si europene detinute de companie.

"Aceasta inseamna mutarea liniilor de productie pentru modelele Varano, Regal, Cascada si Encore din Michigan, Canada si Coreea de Sud in China si Europa", a completat sursa GM a celor de la Reuters.

Fabricile GM din Statele Unite ar putea, totusi sa mai produca modelele LaCrosse si Enclave.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#masini china, #stramutare productie GM, #industrie auto SUA , #Piata auto