Vanzari proaste pentru Ford si General Motors

Joi, 02 August 2012, ora 16:45
2009 citiri
Vanzari proaste pentru Ford si General Motors

Vanzarile celor mai importanti producatori auto americani, General Motors (GM) si Ford, au scazut luna trecuta, piata auto din SUA fiind afectata de increderea scazuta a consumatorilor si rata ridicata a somajului.

Luna trecuta, General Motors a vandut 201.237 de masini si camioane, in timp ce Ford a vandut 173.966 de masini si camioane.

Chrysler, detinut de producatorul auto italian Fiat SpA, a vandut 126.089 masini si camioane.

Firma de cercetare auto Edmunds estima ca in iulie GM va raporta vanzarea a 214.315 de vehicule, iar Ford - vanzarea a cel putin 175.791 de vehicule.

General Motors si Ford au atribuit declinul lor inregistrat in iulie scaderii vanzarilor de flote catre clienti, cum ar fi companiile de inchirieri auto.

Vanzarile de flote GM au scazut cu 41% in iulie, in timp ce vanzarile de flote ale Ford au inregistrat un declin de 16%. Vanzarile de flote sunt mai putin profitabile decat vanzarile de retail catre clienti.

Vanzarile Nissan in SUA au crescut luna trecuta cu 16,2%, la 98,341 vehicule, in timp ce Volkswagen AG a vandut 37.014 vehicule, in crestere cu 27,3% comparativ cu iulie 2011. Luna trecuta, vanzarile Honda in SUA au urcat cu 45%, iar vanzarile Toyota au crescut cu 26%.

Temerile privind situatia din Europa au dus la declinul actiunilor Ford la bursa de la New York, inregistrand marti cel mai scazut nivel din decembrie 2009.

Pentru a contracara pierderile din Europa, Ford concediaza angajatii cu contracte de munca temporare, a scurtat zilele lucratoare si a redus activitatea la liniile de asamblare. De asemenea, compania si-a redus cheltuielile de publicitate si sponsorizari.

In Romania, Ford Motor a inceput in 25 iunie productia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova.

Cate masini B-Max vrea sa vanda Ford in Romania

Profitul net al producatorului american Ford a scazut la mai putin de jumatate in trimestrul al doilea, la un miliard de dolari, de la 2,4 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut, ca urmare a rezultatelor slabe din Europa.

Profitul Ford se injumatateste, din cauza vanzarilor slabe din Europa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Ford vanzari SUA iulie, #General Motors vanzari iulie, #piata auto SUA iulie, #vanzari piata auto SUA , #Piata auto