97.738 Euro pentru un Porsche Panamera Gran Turismo

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 14:16
2102 citiri
97.738 Euro pentru un Porsche Panamera Gran Turismo

Cu noul Panamera, Porsche aduce scena primul Gran Turismo cu patru usi din istoria companiei.  Panamera reprezinta cea de-a patra gama Porsche, completand modelele sport 911, Boxster si Cayman, precum si SUV-ul sport, Cayenne.  Noul Porsche Panamera a fost prezentat pentru prima oara publicului international in cadrul Salonului Auto de la Shanghai, in China, iar incepand de astazi mdelul este disponibil si in Romnia.

Proiectat ca o masina sport grand tourism, cu patru usi, modelul Panamera imbina mai multe caracteristici specifice marcii Porsche: sportivitate, interior generos si variabil si confort deosebit, caracteristic unui autovehicul de familie (Gran Turismo).

"Comenzile primite sunt conforme cu asteptarile noastre, primind, din primul trimestru pana in prezent, sase comenzi. Pana astazi, cand a avut loc lansarea internationala, nu am avut voie sa facem livrari", a declarat brand managerul Porsche, Adrian Pascu.

Porsche intentioneaza sa atinga o cifra medie de cel putin 20.000 de automobile Panamera vandute pe an la nivel mondial, de-a lungul intregului ciclu de viata al masinii.

Porsche atrage grupuri noi de cumparatori, oferind in acelasi timp clientilor fideli ai marcii o noua serie de optiuni. Datorita proportiilor sale, Panamera se evidentiaza in segmentul din care face parte: masina are o latime de 1931 mm si o inaltime de 1418 mm, fiind mai lata si mai joasa decat alte modele cu 4 usi, comparabile. Silueta GT se datoreaza unei lungimi totale de 4970 mm, consolelor scurte si sportive din partea din fata si din spate. Stilul si detaliile corespund filozofiei de design Porsche, ce a fost cizelata de-a lungul timpului pe modelul 911 si a fost implementata cu succes la modelele Boxster, Cayman si Cayenne.

Design

Panamera ofera elemente individuale pentru admisia aerului, puternic evidentiate, ce inlocuiesc grila clasica de radiator. Pasajele pronuntate ale rotilor si capota de motor lunga creeaza aceea imagine specifica partii frontale a modelului 911, capota este plata, fiind incadrata de aripile proeminente. Capota masinii si geamul din spate in forma unei sageti confera modelului Panamera aspectul unei masini sport. Elementele proeminente ale caroseriei, ce acopera rotile din spate, linia sportiva a plafonului, caracteristica unui coupe, si tobele finale de esapament reprezinta de asemenea elemente specifice unui Porsche veritabil.

Datorita noului concept de spatiu si arhitecturii sportive a interiorului, oricare dintre cele patru locuri este acum la fel de confortabil, atat locurile din fata cat si cele din spate fiind la fel de ergonomice. Pozitia joasa a scaunelor si volanul sport si plat asigura contactul direct cu soseaua, specific automobilelor Porsche.

Portbagajul are o capacitate de  445 litri pentru modelele Panamera S si 4S si de 432 litri pentru modelul Panamera Turbo – ajungand pana la 1,250 litri atunci cand spatarul banchetei este pliat.

Pe langa aceste valori clasice, Panamera ofera clientilor numeroase posibilitati de a personaliza interiorul, fiind disponibile 13 culori de piele naturala si combinatii de materiale, inclusiv patru variante bicolore, care pot fi combinate cu sapte stiluri decorative, ce includ materiale exclusive precum carbonul sau lemnul de maslin.

Optional este disponibil un sistem automat de climatizare, cu patru zone, ce asigura reglarea individuala a temperaturii, a intensitatii ventilatorului si a distributiei aerului pentru fiecare dintre locuri.

Soferul si pasagerii noului model Panamera sunt protejati de airbagul pentru sofer si pasagerul din fata si de airbag-urile cortina, iar pentru locurile din fata sunt disponibile airbag-uri laterale si pentru genunchi, ce asigura o protectie optima in caz de accident. Optional sunt disponibile airbag-uri laterale pentru locurile din spate.

Motor

Porsche a proiectat pentru modelul Panamera motoare puternice, ce tin cont de conditiile actuale de mediu. Este vorba de motoare in V, cu 6 respectiv 8 cilindri, ce dezvolta o putere cuprinsa intre 300 si 500 CP. Unele dintre aceste motoare folosesc tehnologia supraalimentarii turbo, fiind in acelasi timp puternice si economice, datorita sistemului de injectie directa a combustibilului. Masina poate fi echipata fie cu cutie manuala cu sase trepte de viteza, fie cu cutie cu ambreiaj dublu, cu sapte trepte de viteza (PDK).

Pentru inceput, modelul Panamera va fi disponibil pe piata numai cu motoare V8, cu tractiune spate sau tractiune integrala. Versiunea de baza a modelului Panamera S va fi dotata cu un motor V8 de 4.8 litri, ce dezvolta o putere maxima de 400 CP (294 kW). Optional, pentru transmiterea puterii catre rotile din spate este disponibila cutia de viteze cu ambreiaj dublu si sapte trepte (PDK).

Automobilul accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5.4 secunde, atingand o viteza maxima de 283 km/h. Consumul combinat de combustibil pentru standardul EU5 este de 10.8 litri/100 km, iar emisiile de CO2 ajung la 253 g/km. 

Toate modelele sunt dotate cu sistem de injectie directa a combustibilului, sisteme de transmisie cu frecare redusa si caroserii usoare. Totodata, toate modelele dispun de cutie de viteze automata cu ambreiaj dublu (PDK) si de noua functie „Auto Start Stop”. Aceasta are rolul de a opri in mod automat motorul atunci cand autovehicul stationeaza, iar soferul actioneaza pedala de frana – de exemplu la semafor sau in timpul unui blocaj de trafic.

In functie de model, este disponibila fie cutia de viteze manuala in sase trepte, fie noua cutie de viteze PDK (cutie de viteze cu ambreiaj dublu) in sapte trepte, care poate fi comandata optional pentru toate modelele Panamera care nu au prevazuta aceasta dotare in echiparea standard. Optional, Porsche ofera pentru Gran Turismo un pachet Sport Chrono, care face ca masina sa fie si mai sportiva, permitand modelului Panamera sa atinga performante si mai ridicate.

Modelele Panamera echipate cu motoare V6 si V8 aspirate dispun de tractiune spate. Pentru versiunea de top pe care este montat motorul turbo este disponibil sistemul PTM (Porsche Traction Management) cu tractiune integrala activa, deosebit de usoara. Sistemul PTM este disponibil si pentru celelalte modele.


 

 

 

 

 

 

Gabriela Garjoaba

 

 

 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#brand, #panamera, #porsche , #Salon auto