Cel mai rapid SUV din lume vine de la Bentley

Sambata, 12 Septembrie 2015, ora 00:00
4382 citiri
Cel mai rapid SUV din lume vine de la Bentley
Foto: Bentley Motors

Vedeta Salonului Auto de la Frankfurt va fi, fara indoiala, primul SUV produs de Bentley. Bentayga combina in mod reusit eleganta exclusivista caracteristica masinilor Bentley cu forta data de un motor super-puternic.

Producatorul a anuntat deja ca Bentayga va fi si cel mai rapid SUV din lume, iar detaliile facute publice inainte de show-ul auto din Germania tind sa ne convinga de acest lucru, remarca reporterii CNN.

Demonstratie de forta

Bentayga este facut sa te cucereasca de la prima privire. Designul sau exterior poarta toate caracteristicile masinilor Bentley, incepand de la grila cu aspect de gratar plasa din partea frontala.

La interior insa, dotarile te vor incanta de-a dreptul. Spatiul este generos, iar atentia data finisajelor de lux: tapiterie din piele, volan imbracat in piele si insertiile de lemn adaugate bordului si portierelor te fac sa recunosti din start clasa superioara in care evolueaza masina.

Este un SUV care tine cont de toate aspectele legate de confortul unei aventuri in afara orasului, asa ca in portbagajul din spate vei gasi inclusiv o minibancheta rabatabila pentru a te aseza linistit in cazul in care vrei sa savurezi privelistea.

Alte trei compartimente adaugate portbagajului permit depozitarea lucrurilor necesare la un picnic: patura, tacamuri, vesela si o bautura rece scoasa din frigiderul instalat in portbagaj.

Bentley Bentayga nu se prezinta doar ca o masina menita a face impresie pe drumurile din oras sau pe autostrazi.

Constructorii l-au testat in cele mai dure conditii, de la temperaturi de -30 de grade intalnite in Norvegia, pana a sufocanta arsita a desertului din Dubai de 50 de grade Celsius.

A demonstrat ca este capabil sa traverseze trasee muntoase sau campurile mlastinoase din Cheshire, aflate in apropierea fabricii Bentley din Crewe-Anglia.

Impresionant

Cu alte cuvinte, ai in fata un campion off-road care poate fi privit ca o salbaticiune dezlantuita. Motorul sau este un impresionant W12 cu 600 CP care propulseaza masina cu o viteza maxima de 300 km/h.

Timpul de acceleratie 0-100 km/h este de doar 4 secunde, iar asta in conditiile in care vorbim doar de motorizarea standard a masinii, cea ultra-performanta urmand sa fie prezentata in iarna acestui an.

Bentayga pare o fiara greu de controlat, dar constructorul englez s-a asigurat ca, in mana ta, masina va deveni blanda ca un mielusel.

SUV-ul Bentley are o cutie cu 8 viteze si suspensii ajustabile, 8 moduri de sofat distincte fiind puse la dispozitia soferului, in functie de tipul de teren parcurs.

Pentru rulajul in mediu urban poti sa te bazezi oricand pe sistemul Traffic Sign Recognition instalat la bord care depisteaza diferite obstacole si semne rutiere din traseu, avertizandu-te in cazul unor manevre periculoase.

Pretul bolidul off-road este si el pe masura dotarilor. Un Bentayga are un pret de pornire de 205.000 euro, la care se adauga dotarile suplimentare pe care le poti solicita.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#cel mai rapid SUV, #Bentley Bentayga, #masina off road, #SUV lux Bentley , #Salon auto