Cum vor arata plimbarile oficiale in viitor: Mercedes F015

Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 00:00
2694 citiri
Cum vor arata plimbarile oficiale in viitor: Mercedes F015
Foto: Car Advice

Pregateste-te sa intampini viitorul intr-o masina autonoma care combina eleganta limuzinelor germane cu luxul si senzatia de confort data de salonul unei locuinte englezesti.

"Masina depaseste rolul clasic de mijloc de transport si se transforma, in cele din urma, intr-un spatiu de locuit mobil", explica Dieter Zetsche, directorul general al companiei, pentru Bloomberg.

La o sueta pe autostrada

Conceptul limuzinei autonome F015, prezentata saptamana aceasta la CES 2015, iti permite sa transformi automobilul intr-un luxos salon pe roti.

Spatiul interior este generos, peste 3,6 metri fiind pusi la dispozitia ocupantilor masinii, iar scaunele din fata pot fi rasucite la 180 de grade pentru conversatii tete-a tete cu ocupantii banchetei din spate.

Designul interior este in acelasi timp adecvat secolului XXI si plin de simboluri clasice ale luxului. Scaunele din interiorul masinii sunt mai mult decat confortabile, iar lemnul de nuc care acopera podeaua si pragurile automobilului sugereaza calmul unui vechi conac englezesc.

Portierele sunt creionate dupa moda masinilor franceze, opozabile si fara stalp intre ele, astfel incat deschiderea lor redimensioneaza spatiul perceput de ocupantii limuzinei-salon.

Sistem mixt de conducere

Mercedes F015 mizeaza pe capacitatea masinii de a interactiona cu mediul inconjurator si semnalele depistate in trafic, dar permite soferului sa preia oricand volanul.

Nu este o limuzina de viteza, ci o masina care ruleaza prudent cu doar 120 km/h viteza maxima. O parte din sistemele autonome ale masinii au fost deja testate pe modele din clasa C si S ale producatorului auto german.

Nu ai in acest moment banii necesari pentru limuzina viitorului? Nu dispera! Mercedes prognozeaza ca productia de serie a acestui model va fi demarata abia dupa 2020.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Mercedes F015, #Mercedes F015 limuzina, #limuzina viitorului , #Salon auto