Ford Europe: Nu stim in cat timp vanzarile de pe piata romaneasca vor trece pe crestere

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 16:46
1670 citiri
Ford Europe: Nu stim in cat timp vanzarile de pe piata romaneasca vor trece pe crestere

Ford tinteste o crestere a cotei de piata in Romania, insa nu poate preciza daca punctul maxim al crizei a fost atins si nici in cat timp vanzarile de pe piata autohtona vor trece pe crestere, a declarat pentru NewsIn, vicepresedintele Ford pentru Marketing, Vanzari si Service, Ingvar Sviggum, informeaza NewsIn.

"Compania Ford isi propune imbunatatirea cotei de piata in Romania, ca si pe celelalte piete pe care este prezenta pentru anul viitor. Va fi o misiune dificila pentru ca si industria se afla in impas, ca in restul Europei. Cu pasi mici insa vom ajunge sa avem si crestere", a declarat, pentru NewsIn, in cadrul unei teleconferinte, vicepresedintele Ford pentru Marketing, Vanzari si Service, Ingvar Sviggum.

Oficialul Ford a mai precizat ca nu stie cand va fi atins punctul maxim al crizei in Romania, insa piata auto autohtona ar putea fi ajutata de tarile care deja au trecut pe crestere.

"Nu stim daca in Romania a fost atins punctul maxim al crizei economice sau daca acesta va veni in curand. Totusi, Romania se afla aproape de Germania, tara in care s-a trecut deja pe crestere, iar acest lucru ii poate fi favorabil", a adaugat Sviggum.

Desi Ingvar Stiggum declara, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, ca este posibil ca in 2010 sa fie introdusa pe piata din Romania divizia de finantare a companiei, in prezent nu s-a luat inca nicio decizie in acest sens la nivelul Ford Europe.

"Importatorul este responsabil pentru vanzarile din Romania, iar noi lucram foarte strans cu acesta", a mai spus Sviggum.

Ford Europe a anuntat luni ca in luna septembrie a atins o cota de piata de 10% pe principalele piete, performanta neatinsa in nicio luna din septembrie 2001.

In cele 19 principale piete de desfacere, Ford a vandut, luna trecuta, 152,600 masini noi, cu 12,3% mai mult decat in septembrie 2008.

In primele noua luni ale acesti an, Ford a vandut 1.097.000 vehicule in cele 19 piete principale, in scadere cu 4,5% fata de ianuarie-septembrie 2008, respectiv cu 51.000 unitati mai putin.

Conform Ford, scaderea industriala in aceasta perioada a fost de 9,7%.

Pe cele 51 de piete pe care compania Ford Europe este prezenta au fost inregistrate vanzari de 1.243.700 vehicule, in crestere 12,2% fata de 2008.

Cele mai bine vandute modele Ford in luna septembrie pe cele mai importante 19 piete europene au fost Fiesta (51.400 unitati), Focus (32.100) si Mondeo (13.300).

Pe primele trei luni ale anului, cele mai vandute modele au fost Fiesta (350.800 unitati), Focus (232.100 unitati) si Transit (90.800 unitati).

Cele 19 piete principale pentru Ford sunt Austria, Belgia, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia si Elvetia.

Ford raporteaza vanzarile din Estonia, Letonia si Lituania prin Compania Nationala Finlandeza de Vanzari, astfel ca vanzarile din cele trei state baltice sunt incluse in Euro 19. Euro 21 este alcatuit din cele 19 piete principale plus Rusia si Turcia.

Tarile care fac parte din Pietele Directe Europene sunt: Albania, Algeria, Andorra, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Egipt, Georgia, Gibraltar, Kazahstan, Kirgiztan, Libia, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, Maroc, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tadjikistan, Turkmenistan, Tunisia, Ucraina si Uzbekistan.

Conform datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania, in primele opt luni din acest an, Ford a comercializat un numar total de 6.562 unitati, autoturisme si vehicule comerciale usoare.

Ford detine in Romania fabrica de la Craiova.

La 8 septembrie, cu ocazia prezentarii primei masini asamblate in Romania, presedintele Ford Europe, John Fleming, a declarat ca in 2009 vor fi produse cel mult 2.000 unitati din gama Ford Transit Connect.

"Productia va fi scazuta anul acesta intre 1.000 si 2000 de unitati, si vom creste productia anul viitor, insa nu stim exact cand se va intampla asta. Trebuie sa tinem cont de faptul ca piata a scazut in Europa la 50% din capacitate. Daca economia se imbunatateste, vom creste si productia", a spus Fleming.

La ceremonia de lansare a primului autovehicul produs la Craiova, Fleming a spus ca investitiile in fabrica de la Craiova vor continua, suma alocata urmand sa fie de 775 de milioane de euro.

 

Pentru inceput, productia la fabrica de la Craiova va fi realizata de un singur schimb si este prevazuta sa aiba o cadenta de 60-90 de masini pe zi, urmand ca, in functie de cererea de pe piata, aceasta sa creasca si sa atinga 300.000 de autovehicule si 300.000 de motoare pe an, asa cum s-a angajat in momentul in care a achizitionat fabrica.

Fata de aceste date, Ford Europe nu a dorit sa faca nicio precizare suplimentara.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#ford, # investitii, # autoturisme, # vanzari, # piata , #Salon auto