Logan break: Steppe minus 20%

Joi, 02 Martie 2006, ora 02:55
1505 citiri

Revista presei AutoLogan break: Steppe minus 20%

Versiunea de strada a modelului break, care va fi lansata oficial la Salonul Auto de la Paris, va prelua 80% din show-car-ul Steppe, expus in premiera mondiala acum doua zile la Salonul de la Geneva. Aurelien Subsol, ofiter de presa in cadrul Renault, vorbeste in A"CotidianulA" despre viitorul noului model. A- Oficialii Dacia au afirmat ca 80% din show-car-ul Steppe se va regasi pe noul Logan break. Ce anume va lipsi? A- Vor fi probabil alte roti, mai putin scumpe. Cred ca si aerul de SUV pe care il inspira show-car-ul va fi diminuat, astfel incit nu va arata exact ca modelul expus. (Cititi articolul in Cotidianul)

Noua gama Megane intra pe piata romaneasca

Noua gama de autoturisme Renault Megane, cuprinzand modele Bicorp, Sedan, Coupe-Cabriolet si RS (Sport), este disponibila pe piata romaneasca incepand din luna martie, iar versiunea Estate (break) va fi lansata mai tarziu. In Romania, noul Megane Sedan dispune de trei motorizari pe benzina (1.4 16 v 100 CP; 1.6 16 v 110 CP; 2.0 16 v 135 CP) si trei motorizari turbodiesel common-rail (1,5 dCi 80 CP si 100 CP; 1,9 dCi 120 CP), in timp ce Megane RS (Renault Sport) beneficiaza de un motor 2.0 16 v Turbo 225 CP. Pretul CIP de intrare in gama al unui Megane Bicorp 1.4 16 v 100 CP este de 10.919 euro (13.123 euro cu toate taxele), iar pentru Megane Sedan avand aceeasi motorizare pretul CIP este de 11.342 euro (13.631 euro, cu taxe). (Cititi articolul in Romania Libera)

Renault va produce Logan si in Iran

Constructorul auto roman Dacia, filiala grupului francez Renault SA, va incepe in acest an productia in Iran a modelului Logan, in colaborare cu constructorii locali Iran Khodro si Saipa, au anuntat oficiali ai Dacia Automobile, la ocazia Salonului Auto de la Geneva. Demararea productiei in Iran a modelului Logan se adauga acordurilor convenite in 2005 cu constructorii locali din Rusia, Maroc si Columbia, acestea permitand comercializarea Logan in aproximativ 40 de tari din intreaga lume, dintre care doar in patru (Rusia, Columbia, Venezuela si Ecuador) sub marca Renault, iar in celelalte sub marca Dacia. Filiala din Romania a grupului Renault a inregistrat, in 2005, o crestere anuala a vanzarilor de 70%, fiind comercializate un numar de 164.000 unitati. Cele mai bune rezultate au fost inregistrate chiar pe piata romaneasca, in crestere cu 412,4 procente comparativ cu 2004, dar si in Europa Centrala, Turcia si regiunea Magreb. (Cititi articolul in Cronica Romana)

Renault schimba strategia

Constructorul francez de automobile Renault a anuntat ca va modifica unele dintre procedurile invechite si va scurta durata de timp necesara lansarii de noi modele, in vederea prezentarii a 26 de noi modele in 2007-2009 si a revenirii in segmentul automobilelor de lux, relateaza Reuters.

"Amploarea economiilor care pot fi realizate prin schimbarea modului de abordare este uimitoare", a declarat Patrick Blain, vicepresedinte executiv, responsabil de departamentul de marketing si vanzari al Renault. Acesta a afirmat, la Salonul International Auto de la Geneva, ca Renault urmareste reducerea la jumatate a costurilor privind designul si dezvoltarea automobilelor, pentru a-i permite lansarea de noi modele la intervale mai scurte de timp si la costuri mai scazute. (Cititi articolul in Curierul National)

Tronson nou pe Valea Oltului

Traficul pe Valea Oltului a fost ieri reluat, pe ambele sensuri. Tronsonul rutier construit in dreptul localitatii Caineni pentru a permite reluarea circulatiei pe Valea Oltului va fi insa asfaltat dupa ce conditiile meteo vor permite efectuarea lucrarilor, la peste 10 grade Celsius, a declarat ieri agentiei Mediafax ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre. "A fost reluata circulatia pe ambele benzi, pe un traseu complet nou, cu o lungime de aproape 400 de metri, astfel incat se poate circula in conditii bune. In functie de vreme, va urma turnarea asfaltului. Nu se poate face aceasta operatiune la temperaturi sub 10 grade", a afirmat Dobre. (Cititi articolul in Curierul National)

Abt Q7 - o versiune imbunatatita a SUV-ului de la Audi

Abt Sportsline, binecunoscuta firma de tuning, a lansat modelul Abt Q7, o versiune imbunatatita a SUV-ului de la Audi. De peste 25 de ani, constructorul din Ingolstadt dezvolta modele cu tractiune integrala si, tot de atunci, compania Abt Sportsline adauga o nota de unicitate acestora. Profesionalismul celor doua companii s-au contopit pentru a realiza un model care sa-i multumeasca chiar si pe cei mai pretentiosi clienti - Abt Q7. (Cititi articolul in Nextcar)

Rolls-Royce 101EX

101EX este cel mai recent model Rolls-Royce, fabricat in totalitate manual, care isi propune sa exploreze noile tendinte ale companiei in materie de modele coupe. Sasiul noului 101EX se bazeaza pe cel al modelelor anterioare Rolls-Royce, fiind fabricat din aluminiu. Modelul este propulsat de un motor V12 de 6,75 litri, care este, de fapt, o versiune imbunatatita a motorului care echipeaza modelul Phantom. Deocamdata, constructorul Rolls-Royce nu are in plan introducerea lui 101EX in productia de serie ci, mai degraba, este un experiment care are menirea de a testa noile tendinte in materie de design. (Cititi articolul in Nextcar)

Primul diesel SUV de la Chevrolet

General Motors Corp. va dezvalui la Salonul de la Geneva doua vehicule pentru piata europeana. Chevrolet Captiva este construita de GM Daewoo Auto & Technology Co, in Coreea de sud si va intra pe piata europeana in luna iunie.Captiva este primul SUV cu motor diesel de la Chevrolet. Modelul cu motor de 2 l, 150 CP common-rail si injectie directa a fost realizat in colaborare cu GM Daewoo, GM Powertrain si VM Motori SpA. Acest versiune diesel este prima dintr-o gama larga de modele cu motor disel ce vor fi lansate anul acesta. Captiva mai ofera doua versiuni pe benzina: prima cu un motor de 2.4 l si 142 CP iar a doua cu un motor de 3.2 l si 225 CP. Purtatorul de cuvant pentru Chevrolet a declarat ca modelul Captiva va fi prima masina europeana din gama Chevrolet cu sistem de control al stabilitatii. Vehiculul este disponibil si in varianta cu tractiune fata dar si 4x4. (Cititi articolul in Stiri Auto)

Noul Ford Focus Coupe-Cabriolet

Ford se intoarce catre publicul sau si prezinta un model decapotabil, elegant si practic - Focus Coupe-Cabriolet, al carui debut este programat pentru Salonul Auto de la Geneva 2006. Lansarea lui Focus Coupe Cabriolet a fost determinata si de reactia clientilor la conceptul Vignale prezentat in 2004 la Salonul Auto de la Paris. Reactia pozitiva a acestora a determinat echipa Ford sa dea unda verde pentru productia masinii si iata ca aceasta a fost finalizata in mai putin de 2 ani. Noul Focus Coupe-Cabriolet a fost dezvoltat de Ford Europa impreuna cu italienii de la Pininfarina, centru de design care se bucura de o reputatie internationala si unde au fost create unele dintre cele mai frumoase automobile din lume. Focus Coupe Cabriolet va intra in productia de serie la jumatatea anului 2006. (Cititi articolul in Stiri Auto)

Selectie realizata de

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...