Salonul Auto de la Detroit iti arata cele mai tari masini! (VIDEO)

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 13:10
6086 citiri
Salonul Auto de la Detroit iti arata cele mai tari masini! (VIDEO)
Salonul Auto de la Detroit

Salonul Auto de la Detroit, unul dintre cele mai asteptate evenimente de pe piata auto din lume, seduce publicul cu ajutorul celor mai tari branduri auto. Producatorii se intrec sa realizeze topul celor mai frumoase masini, al celor mai scumpe masini si al celor mai tari masini.

Producatorii de autombile revin cu forte noi la Salonul Auto de la Detroit, dupa ce criza economica a amenintat ca va arunca in faliment mai multe branduri celebre, noteaza Reuters. Industria auto in general si cea de pe piata americana in special, au fost grav afectate de contextul economic.

Prin editia de anul acesta a Salonului Auto de la Detroit, producatorii auto vor sa arate ca "reinventeaza industria auto", spune ministrul american al Transporturilor.

"Industria auto americana s-a reinventat pentru secolul al XXI-lea", a afirmat oficialul american, care spune ca sprijinul administratiei Obama a evitat ca "recesiunea dura" sa se transforme intr-o "mare criza".

Chevrolet, BMW, Fiat, Ford si Jaguar sunt doar cateva dintre brandurile celebre care au prezentat masini puternice la Salonul Auto de la Detroit. De exemplu, Chevrolet se lauda cu cea mai puternica masina creata pana acum de catre General Motors. Modelul Camaro ZL1 decapotabil are 580 de cai putere, dezvoltat de un motor supercharged de 6,2 litri in V-8.

La randul sau, Jaguar propune o masina foarte puternica si foarte aspectuoasa. Cu cei 550 de cai putere, modelul decapotabil XKR-S are un pret de pornire de 135.000 de dolari, fiind cea mai scumpa masina prezenta la Salon.

Printre cele mai asteptate modele la Salonul Auto de la Detroit (9-22 ianuarie) se numarau conceptul cu propulsie electrica Volkswagen E-Bugster, noua generatie Ford Fusion, Audi Q3 Vail Concept si micul Smart For-Us

Tot la Salonul Auto, Toyota a lansat conceptul hybrid Prius. Un alt model hybrid prezentat de producatorul japonez a fost Toyota NS4. Unul dintre cele mai scumpe modele de la Salon a fost dezvaluit de Mercedes Benz: modelul SLS AMG Roadster costa minim 226.000 de dolari.

Micutul Fiat a venit la Salonul Auto intr-o versiune mai puternica, sub denumirea de Abarth. Contracandidatul sau vine de la Ford, care a lansat versiunea Shelby GT500, al carui motor in V-8 este cel mai puternic din lume. Masina are o o capacitate de 650 de cai putere.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Salon Auto Detroit, #salon auto 2012, #lansari salon auto 2012 , #Salon auto