Salonul auto de la Paris: vive la France!

Marti, 30 Septembrie 2008, ora 16:40
5856 citiri
Salonul auto de la Paris: vive la France!

Citroen, Peugeot si Renaul sunt companiile care au privilegiul de a "joaca acasa". Bucurandu-se de un astfel de tratament special, cei trei mari jucatorii ai pietei auto promit sa impresioneze printr-o noua viziune asupra viitorului pe patru roti.

Renault va prezenta la Salonul Auto de la Paris a treia generatie de Megane, despre care se spuna ca este mai placuta si mai atractiva decat predecesoarele sale.

Versiunea sedan a noii generatii Renault Megane va completa gama formata din modelele hatchback cu 3 si 5 usi.

Cu un design dinamic si elegant, noul Megane inspira pasiune si sportivitate, preluand numeroase detalii estetice de la conceptul Megane Coupe prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

Varianta restilizata a lui Scenic este o alta noutate. A

treia generatie a modelului este construita pe o platforma modificata a lui Megane si, la fel ca si generatia actuala, va fi oferita in doua versiuni: Scenic - 5 locuri si Grand Scenic - 7 locuri si ampatament marit.

Scenic 3 va oferi o varietate de spatii de depozitare si un interior care va putea fi configurat dupa plac.

Atractia absoluta o reprezinta, insa, conceptul Ondelios, un crossover care combina confortul cu atentia pentru mediul inconjurator. Ondelios are la bord o baterie litiu-ion si este propulsat de un hibrid format dintr-un motor diesel 2,0 litri dCi de 205 CP si doua motoare electrice de 20 kW fiecare.

Designerii grupului francez au folosit aviatia ca sursa de inspiratie pentru ultima lor creatie, care masoara 4,8

metri lungime, 2 metri latime si 1,6 metri inaltime, si o descriu ca un "crossover aerodinamic, foarte placut la condus in calatoriile lungi".

Ondelios este inzestrat cu jante din aluminiu de 23 inch si usi stil "fluture". Interior futurist impresioneaza prin tehnologia de ultima ora, monitoarele de tip "touch screen" si un display pe care pot fi urmarite imaginile captate de camerele de luat vederi instalate in oglinzile retrovizoare. Dincolo de tehnologie, habitaclul lui Ondelios este proiectat astfel incat sa adaposteasca sase pasageri in scaune individuale.


Propulsia este asigurata de un turbodiesel dCi de 2.0 litri, care dezvolta 205 CP si 450 Nm, si doua motoare electrice de 20 KW fiecare, plasate in fata, respectiv in spatele automobilului. Unitatea hibrid transmite forta catre roti gratie unei cutii de viteze cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj. Conceptul Renault Ondelios atinge 100 de km in 7,8 secunde si are un consum de 4,5 litri/100 km.

Peugeot iese la rampa cu un concept al carui nume complet il vom afla la deschiderea Salonului de la Paris. Pana atunci, Peugeot RC… se prezinta ca un coupe in patru usi si patru locuri, accesibil si versatil, beneficiind totodata de cele mai noi tehnologii hibride si de 313 cai putere.

Despre emisiile de CO2, se spune ca vor fi de numai 109 g/km in cazul uitilizarii mixte a motoarelor electrice si a celui cu ardere interna, si zero grame in cazul utilizatii stricte a motoarelor electrice.

Noul concept intregeste lantul de modele concept care a inceput in 2002 si s-a incheiat cu lansarea lui Peugeot 908 RC.

Tot la Salonului Auto Paris 2008 Peugeot va prezenta noua versiune decapotabila a compactei sale, 308 CC.

Peugeot 308 CC este a treia versiune a compactului dezvoltat de constructorul francez, urmandu-le pe cele hatchback si Sport Wagon.

Pentru Salonul de la Paris Citroen a pregatit un concept "halucinant". Asa a fost caracterizat Crossover-ul concept Hypnos. Motorul hibrid dezvolta 200 CP avand un consum de 4.5 litri/100km si emisii de CO2 de 120g/km.

Citroen Hypnos este un vehicul ce combina vitalitatea unui coupe cu eleganta unui sedan si spatiul unui SUV.

Citroen va prezenta la Paris si noua generatie a monovolumului C3 Picasso. Cu o structura inovatoare, noul C3 Picasso este foarte spatios in interior, in ciuda dimensiunilor exterioare compacte.

Cu o lungime de 4,08 m, 1,73 m latime si 1,62 m inaltime, partea din fata este surprinzator de scurta, iar spatele este aproape perfect vertical.

C3 Picasso va fi lansat cu motoare noi, mai performante si mai economice decat cele de pe generatia precedenta: doua pe benzina VTi 95 si VTi 120) si doua diesel (HDi 90 si HDi 110 DPFS).

Citroen a produs o editie speciala a modelului C3 Pluriel, care va fi prezentata oficial cu ocazia Salonului Auto de la Paris 2008.

C3 Pluriel Charleston se remarca, in primul rand, prin caroseria bicolora si interiorul luxos.

Aceasta este oferta "de acasa" pentru Salonul Auto de la Paris. Am convingerea insa, ca marii jucatori ai pietelor auto au lasat special pentru Salonul Auto cele mai frumoase si surprinzatoare modele.

Un articol de Gabriela Garjoaba

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...