Volkswagen se gandeste sa lanseze doua modele de nisa

Marti, 21 Martie 2006, ora 12:53
973 citiri

Presedintele Volkswagen, Wolfgang Bernhard, se gandeste sa lanseze doua modele de nisa in urmatorii cinci ani. Bernhard planuieste lansarea unui roadster cu tractiune pe spate, bazat pe modelul Concept R lansat in 2003 la Salonul Auto de la Frankfurt, si un coupe cu 4 usi care se va situa intre Passat si Phaeton.

Un purtator de cuvant al companiei Volkswagen a declarat ca cele doua lansari fac parte din planul pe care Bernhard il are, si anume de a lansa 20 de modele noi in urmatorii cinci ani, 10 dintre ele in segmente de piata pe care Volkswagen nu se afla deocamdata.

Persoane din interiorul companiei au declarat pentru Automotive News ca Bernhard a oprit dezvoltarea unui roadster anul trecut deoarece pretul era foarte apropiat de cel al modelului Porsche Boxster. Noua versiune va fi, se pare, mult mai putin complexa din punct de vedere tehnologic si, astfel, mai ieftina. Modelul ar urma sa fie lansat pe piata in a doua jumatate a termenului de 5 ani despre care vorbeste Bernhard.

Pe langa modelul roadster Volkswagen va lansa si un model coupe cu 4 usi. Numele de cod al acestui model este C1. Coupe-ul C1 ar urma sa fie pozitionat deasupra modelului Scirocco, model care se bazeaza pe celebrul Golf si care va aparea in 2008.

  Masini Noi si Masini Rulate

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...