5% din asigurati au scapat de malus in 2010

Luni, 15 Februarie 2010, ora 10:08
1191 citiri
5% din asigurati au scapat de malus in 2010

Aproximativ 5% dintre clientii care si-au reinnoit politele RCA nu figurau in baza de date CEDAM, motiv pentru care le-a fost aplicat tariful de baza, si nu unul conform istoricului de daune, a declarat pentru NewsIn administratorul societatii Pintilie Broker de Asigurare, Alexandru Pintilie. 

"Aproximativ 5% dintre soferii care si-au reinnoit politele de raspundere civila obligatorie auto (RCA) la nivelul pietei romanesti de asigurari nu au fost gasiti in baza de date, motiv pentru care au achitat tariful de baza", estimeaza Pintilie.

El a adaugat ca noul tarif s-ar fi putut calcula si pe baza politei anterioare, in cazul in care clientul s-ar fi prezentat cu ea.

"Consider ca este vorba despre o culpa comuna, a celor care au introdus politele in baza de date CEDAM si a asiguratilor, in cazul in care nu mai au polita veche.

Asiguratorii probabil ca au notat eronat unele date personale ale clientilor", a explicat Pintilie.

Potrivit acestuia, o parte dintre clientii care nu s-au regasit in baza de date CEDAM nu au avut polita veche pentru a verifica istoricul de daune.

Interogarea bazei de date CEDAM se face prin CNP si seria sasiului, respectiv prin seria si numarul de la polita anterioara.

"Cea mai buna metoda este seria si numarul politei vechi, pentru ca in cazul seriei sasiului a existat o mai mare posibilitate sa se fi introdus cel putin o cifra gresit, mai ales ca vechile polite erau scrise de mana, impiedicand obtinirea rezultatului corect", a afirmat Pintilie.

Reprezentantii companiilor de asigurare de pe piata romaneasca au declarat la sfarsitul lunii trecute ca aproximativ 5-6% dintre clienti au primit malus la reinnoirea politei RCA.

Asiguratorii au aplicat sistemul bonus/malus pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) emise de la 1 ianuarie 2010, astfel ca un sofer fara daune in 2009 beneficiaza de o reducere de 10% la o polita incheiata pe o perioada de un an.

In schimb, soferii cu mai multe accidente la activ vor plati o prima mai mare cu pana la 200%. 

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#asigurari, # auto, # rca, # malus , #Stiri Auto