5 intrebari si raspunsuri legate de scaunul auto pentru copii

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 15:05
1540 citiri
5 intrebari si raspunsuri legate de scaunul auto pentru copii

Sa cumperi un scaun auto pentru copii este obligatoriu. O impune legea: "Copiii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporta numai in dispozitive de retinere omologate".

Scurt si la obiect, asadar: achizitionarea unui scaun auto pentru copii trebuie sa fie facuta.

Totusi, atat mamicile, cat si taticii, au o multime de intrebari legate de un scaun auto pentru copii. E clar ca trebuie sa fie cumparat, dar mai departe?

Raspundem astazi la 5 dintre cele mai frecvente intrebari pe care si le pun parintii dupa ce au cumparat un scaun auto pentru copii.

1. Care sunt lucrurile la care trebuie sa fiu atent dupa ce am cumparat un scaun auto pentru copii?

Trebuie sa stii ca scaunele auto pentru copii se impart in doua categorii: cu prindere ISOFIX si cu prindere in centuri.

Verificati ce sistem de prindere permite masina dumneavoastra inainte sa cumparati un scaun auto pentru copii.

Apoi, alegeti un mod care se potriveste cu greutatea si cu inaltimea copilului dumneavoastra si fiti atenti ca pe eticheta lui sa apara unul dintre cele doua coduri: ECE-R 44.03 sau R 44.04.

2. Care este momentul in care trebuie sa schimb un scaun auto pentru copii?

Atunci cand capul copilului dumneavoastra este mai sus de tetiera scaunului auto pe care l-ati cumparat in trecut, atunci este momentul sa mergeti in magazin si sa cumparati un alt scaun auto pentru copii.

3. Copiii cu o varsta mai mica de 12 ani, dar cu o inaltime de peste 150 cm, pot fi transportati in masina fara sa stea intr-un scaun auto pentru copii?

Codrul Rutier mentioneaza faptul ca este interzi transportul celor mai mici de 12 ani pe scaunele din fata.

Asadar, daca cel mic are peste 150 cm, el trebuie sa stea pe bancheta din spate, cu centura de siguranta cuplata, nu neaparat intr-un scaun auto pentru copii.

4. Se poate monta un scaun auto pentru copii pe locul din fata, din dreapta?

Trebuie ca scaunul de acolo sa permita acest tip de prindere si trebuie sa fie dezactivat airbag-ul daca el exista.

oate masinile noi au acest sistem de siguranta, dar si un comutator pentru dezactivare, exact pentru montarea unui scaun auto pentru copii pe locul din fata, din dreapta.

Daca montati un scaun auto pentru copii acolo, el va merge cu spatele spre directia de mers, lucru pe care nu o sa il "aprecieze" foarte mult.

Studiile au demonstrat faptul ca, in cazul unui impact frontal, coloana vertebrala a celui mic este mai bine protejata.

5. Unde este cel mai potrivit loc pentru montarea unui scaun auto pentru copii pe bancheta din spate?

Testele realizate de diverse organizatii au demonstrat faptul ca cel mai sigur loc pentru a instala un scaun auto pentru copii este in spatele pasagerului din dreapta. Bebe poate fi mai usor supravegheat de catre cel care conduce, de catre sofer.

Daca nu ai cumparat inca un scaun auto pentru copii, la Noriel vei gasi o sumedenie de modele, colorate, care indeplinesc toate conditiile de siguranta si de confort si la preturi accesibile. Descopera ofertele si respecta legea!

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#scaun auto copii Noriel, #scaun auto copii , #Stiri Auto