Alexandros Motors: Businessul nostru este afectat de perceptia romanilor fata de produsele chinezesti

Joi, 18 Iunie 2009, ora 13:10
2312 citiri
Alexandros Motors: Businessul nostru este afectat de perceptia romanilor fata de produsele chinezesti

Alexandros Motors, importatorul CUV-urilor si camionetelor chinezesti Great Wall, a avut in 2008 o cifra de afaceri de 3 milioane de euro si si-a propus mentinerea afacerilor la acelasi nivel in 2009, a declarat directorul general al companiei, Andrei Panait.

"Dorim ca in 2009 sa ne mentinem la acelasi nivel ca in 2008, sa inregistram o cifra de afaceri de 3 milioane de euro. Daca in 2008, 70 % din cifra de afaceri reprezentau vanzarile Great Wall, in 2009 progrozam ca 90% din afaceri vor fi date de SUV-uri si camoionete", a declarat directorul general al Alexandros Motors, Andrei Panait, citat de NewsIn.

Acesta a mai precizat ca, in ciuda unui debut slab de an la vanzari, datorat variantei de la acea vreme a taxei de prima inmatriculare, compania a avut o cifra de afaceri de 1,2 milioane de euro dupa primele patru luni din acest an.

"Pe intreg anul 2008 am vandut aproximativ 130 de unitati Great Wall. In primele trei luni ale anului 2009, vanzarile au fost ca si inexistente datorita variantei de la acea vreme a taxei de prima inmatriculare. Pentru ca masinile noastre au motoare mari, de 2.400 centimetri cubi, taxa de prima inmatriculare ajungea la 4.000 de euro, adica 40% din valoarea masini. Dupa ce s-a eliminat acea varianta a taxei de prima inmatriculare, vanzarile si-au revenit, in aprilie si mai, avand o medie de 10-12 masini vandute pe luna", a mai precizat directorul general al Alexandros Motors.

Acesta a mai spus ca in 2009 investitiile planificate se cifreaza la 200.000 de euro, in crestere cu 50% fata de 2008.

"Fiind importatori, noi nu avem investitii mari de facut. Totusi, dorim sa devenim si dealeri si de acea vom investi aproximativ 200.000 de euro intr-un show-room. Constructia nu va fi inceputa insa de la zero", a afirmat Andrei Panait.

In ceea ce priveste relansarea industriei auto si implicit a vanzarilor de masini, oficialul companiei Alexandros Motors estimeaza ca nu se va produce in acest an. In plus, ca si importator de masini fabricate in China, Andrei Panait a precizat ca businessul sau este afectat si de perceptia romanilor fata de produsele chinezesti.

"China nu produce numai ieftin, ci si de calitate, dar cu un pret mai mic decat in alte parti. Insa, in Romania, imediat dupa revolutie, au fost aduse produse ieftine si proaste. Noi facem eforturi, aratandu-le clientilor nostri calitatea masinilor importate de noi. In timp se va schimba aceasta perceptie, pentru ca in prezent 80% din produsele electrocasnice sunt fabricate in China. Asa ca nu tot ceea ce este chinezesc este si prost", a mai spus Andrei Panait.

Compania chinezeasca Great Wall are o productie anuala de 400.000 de unitati, autovehicule CUV si camionete, modele importate in Romania fiind Hover Pi, Hover CUV si camioneta Steed.

In afara produselor Great Wall, Alexandros Motors, membru al grupului de firme Alexandrion, importa si autocare King Long si motostivuitoare Shangly.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#china, #euro, #general, #milioane , #Stiri Auto