Alianta Fiat-Chrysler va produce modele Jeep in China

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 08:37
2174 citiri
Alianta Fiat-Chrysler va produce modele Jeep in China

Producatorul auto italian Fiat si divizia sa din SUA, Chrysler, vor semna un nou acord cu grupul chinez Guangzhou Automobile Group Co pentru a produce modele Jeep pentru China, cea mai mare piata auto din lume, a anuntat duminica publicatia "Il Corriere della Sera", transmite Reuters.

Seful aliantei Fiat - Chrysler, Sergio Marchionne, ar putea anunta acordul la Salonul auto de la Detroit, care incepe luni, se arata in publicatia italiana, care nu precizeaza sursa informatiei.

Conform acordului, modelele Jeep vor fi produse la fabrica Canton a grupului Guangzhou Automobile Group, care a infiintat deja o societate mixta cu Fiat. Reprezentantii companiei italiene nu au comentat informatia privind producerea modele Jeep pentru piata auto din China.

"Il Corriere della Sera" sustine ca noul acord nu va implica si transferarea unor locuri de munca de la fabrica din Toledo (SUA), unde Chrysler produce modele Jeep. Si Sergio Marchionne a afirmat in octombrie ca nu va muta productia modelor Jeep din SUA in China. Grupul Fiat se asteapta la o cerere puternica pentru modelele Jeep nu doar in SUA, ci si pe pietele externe, cum ar fi Rusia, India si China.

Vanzarile de autovehicule in China au crescut cu 4,3% anul trecut, sub estimarile anterioare, dupa ce autoritatile locale au impus restrictii la achizitiile de autoturisme, iar consumatorii au evitat autovehiculele japoneze pe fondul disputelor teritoriale dintre cele doua state. Asociatia producatorilor chinezi de automobile a anuntat vineri ca in 2012 vanzarile totale de autovehicule (incluzand autoturisme, camioane si autobuze) au crescut cu 4,3% pana la 19,3 milioane de unitati.

Vanzarile de autovehicule de pasageri au crescut cu 7,1% pana la 15,5 milioane unitati. Comparativ, in luna iulie a anului trecut, Asociatia estima ca in 2012 vanzarile totale de autovehicule vor inregistra o crestere de 5-8%, depasind pragul de 20 de milioane de unitati.

Pentru acest an, Asociatia producatorilor chinezi de automobile estimeaza ca vanzarile de autovehicule vor creste cu 7%, 2013 urmand sa fie al treilea an de crestere cu o singura cifra. In schimb, vanzarile de autoturisme vor inregistra o crestere usor mai mare, 8,5%, a declarat adjunctul secretarului general al Asociatiei producatorilor chinezi de automobile, Shi Jianhua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#alianta Fiat Chrysler, #model Jeep Fiat Chrysler, #productie Jeep China , #Stiri Auto