Amenzi de pana la 5.000 de lei pentru taximetrie si inchirieri auto fara autorizatie - proiect

Joi, 24 Iulie 2014, ora 10:30
1451 citiri
Amenzi de pana la 5.000 de lei pentru taximetrie si inchirieri auto fara autorizatie - proiect

Ministerul Transporturilor pregateste amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei pentru persoanele fizice si juridice care practica transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere fara autorizatie de la autoritatile locale, potrivit unui proiect de Ordonanta pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului.

Conform Ordonantei, care are articol unic, se introduce la Articolul 55 o noua litera (h), aplicabila persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism.

La acelasi articol, se prevede, la punctul 3, amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei pentru mai multe contraventii, iar articolul 7 stabileste ca "transporturile de persoane sau bunuri in regim de taxi se pot executa ca servicii de interes public pentru populatie, de regula, in interiorul unei localitati, numai pe baza autorizatiei pentru transport in regim de taxi, valabila, emisa de autoritatea administratiei publice locale, in conditiile prezentei legi".

Potrivit Notei de Fundamentare a proiectului de Ordonanta pentru completarea Legii nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, prin promovarea acestui act normativ se urmareste crearea cadrului legal care sa asigure posibilitatea sanctionarii persoanelor fizice sau juridice care efectueaza activitati neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fara respectarea dispozitiilor legale in vigoare.

"Nerespectarea dispozitiilor stabilite prin Legea nr.38/2003 se sanctioneaza conform Capitolului VII - 'Sanctiuni si contraventii' din aceeasi reglementare. Cu toate acestea, in ultima perioada de timp se constata existenta unor practici ilicite in activitatile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afecteaza in mare masura atat transportul local cat si transportul judetean de persoane", se mai arata in Nota de Fundamentare a proiectului.

In plus, potrivit documentului, adoptarea acestei Ordonante urmareste eliminarea practicilor ilicite in activitatile de transport rutier de persoane cu autoturisme, fiind o masura directa pentru eliminarea concurentei neloiale, limitarea pierderilor la bugetul de stat din neplata taxelor si impozitelor aferente activitatilor de transport rutier neautorizate, si diminuarea riscurilor ce privesc siguranta circulatiei rutiere, ca urmare a efectuarii unor activitati de transport rutier de persoane neautorizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#amenzi taximetrie, #amenzi inchirieri auto, #transport rutier persoane , #Stiri Auto