Anvelope de iarna - pregateste-te din timp pentru sezonul rece

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 12:37
3787 citiri
Anvelope de iarna - pregateste-te din timp pentru sezonul rece

Potrivit legislatiei, 1 noiembrie este data la care devin obligatorii cauciucurile de iarna. Cu toate acestea, legea ii sanctioneaza pe soferii care circula cu masina neanvelopata corespunzator daca pe carosabil este polei sau zapada chiar si inainte de aceasta data. Drept urmare, autoturismul trebuie pregatit din timp pentru iarna.

Alegerea unui set de anvelope de iarna nu este o misiune tocmai usoara pentru un sofer amator, insa specialistii te pot ghida pentru ca optiunea sa fie cea corecta. E bine sa stii ca anvelopele de iarna acceptate pe teritoriul tarii noastre, ca de altfel si pe cel al Uniunii Europene, sunt cele care poarta inscriptia M+S, M.S. sau M&S. Si anvelopele all season sunt acceptate, cu conditia sa aiba si ele pe lateral acest marcaj.

E important sa le montezi inainte ca temperaturile sa scada serios si sa se formeze polei sau chiar sa cada prima zapada. Asta pentru ca, la un simplu control, Politia Rutiera iti va retine certificatul de inmatriculare/inregistrare, iti va elibera o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie si te va sanctiona cu o amenda cuprinsa intre 720 si 1.600 de lei.

Dincolo de aceasta amenda, e in joc siguranta ta si celor pe care ii transporti in masina. Daca te intrebi de ce sunt necesare anvelope de iarna, iti oferim cateva detalii importante:

Specialistii Nexxon, unul dintre cei mai mari distribuitori de anvelope si camere de aer din Romania, recomanda schimbarea anvelopelor de vara cu cele de iarna atunci cand se anunta deja temperaturi care scad sub 0 grade Celsius!

Anvelopele de iarna sunt mai moi si mai maleabile si au caneluri mai mari si mai multe, pentru a asigura o mai buna aderenta. Aceste pneuri de iarna se comporta foarte bine pe carosabil umed si cu zapada, conferind siguranta.

Specialistii Nexxon recomanda ca, pentru o buna stabilitate a masinii si pentru un control mai eficient al autovehiculului, sa fie montate anvelope de iarna pe toate cele patru roti ale autoturismului, nu doar pentru cele din fata/ spate, asa cum obisnuiesc unii soferi sa solicite.

Mai trebuie spus ca poti rula masina folosind cauciucurile de iarna tot anul, insa nu este recomandat, intrucat la temperaturi ridicate acestea se vor uza mai repede. In plus, prezinta si risc de explozie atunci cand suprafata asfaltului este foarte incinsa.

Poti comanda cauciucuri de iarna simplu, din fata calculatorului. Nexxon iti va aduce anvelopele direct la usa garajului tau. O varianta ar fi sa mergi chiar tu cu masina la unul dintre service-urile Nexxon, iar acolo vei avea asigurat si montajul profesional. Pachetul minim pentru cele patru anvelope porneste de la aproximativ 600 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Nexxon anvelope auto, #anvelope masini vara iarna , #Stiri Auto