Asigurarile RCA au continuat sa acopere circa 85% din parcul auto din Romania

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 13:15
1301 citiri
Asigurarile RCA au continuat sa acopere circa 85% din parcul auto din Romania

Gradul de acoperire cu asigurari RCA a parcului auto din Romania se mentine la circa 85%, numarul politelor RCA valabile la 31 mai 2009 fiind cu 3,5% mai mare decat in urma cu un an, a declarat astazi vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Constantin Buzoianu.

"Numarul politelor RCA in valabilitate la data de 31 mai 2009, comunicat de catre societati, era de 3.816.557, in crestere cu 3,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut cand se inregistrau 3.686.985 de polite", a spus Buzoianu.

El a adaugat ca asigurarile auto continua sa reprezinte 75% din asigurarile generale, chiar si in conditiile actualei crize, acestea continuand sa aiba o tendinta ascendenta.

"Cresterea din ultima perioada a parcului auto a avut ca efect, din pacate, si cresterea numarului de evenimente rutiere in general, si mai ales a accidentelor usoare, respectiv evenimente din care au rezultat numai daune materiale, fara vatamari corporale, fapt ce a determinat totodata si o crestere a numarului de dosare avizate catre societatile de asigurare", a mai spus Buzoianu, preluat de NewsIn.

El a adaugat ca in primele cinci luni ale acestui an s-a inregistrat o crestere cu 7% a numarului de dosare RCA avizate, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Piata romaneasca de asigurari a crescut cu 5,55% in primul semestru al acestui an, pana la 4,67 miliarde lei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#rca, # accidente, # polite, # dosare , #Stiri Auto