Asiguratorii au avizat 55% din daune prin constat amiabil

Luni, 17 Mai 2010, ora 13:14
1754 citiri
Asiguratorii au avizat 55% din daune prin constat amiabil

Asiguratorii au avizat 55% din numarul total de daune prin formularul de constatare amiabila in intervalul 1 iulie 2009 -31 martie 2010, ceea ce reprezinta 163.683 de dosare solutionate prin aceasta procedura,a spus directorul Directiei Reglementari si Autorizari Asigurari Obligatorii in cadrul CSA, informeaza NewsIn.

"In acest an, numarul soferilor care vor solutiona dosarele de dauna prin aceasta procedura va creste substantial", a estimat directorul Directiei Reglementari si Autorizari Asigurari Obligatorii in cadrul CSA, Mona Cucu.

In intervalul 1 iulie-31 decembrie 2009, asiguratorii au avizat 57,9% din numarul total de daune prin formularul de constatare amiabila, reprezentand 109.173 de dosare solutionate prin aceasta procedura.

Astfel, numai in primul trimestru al acestui an au fost solutionate peste 54.000 de dosare de dauna prin constatul amiabil.

Soferii vehiculelor implicate in accidente rutiere usoare, fara victime, nu mai sunt obligati, incepand de la 1 iulie 2009, sa mearga la politie pentru a obtine autorizatia de intrare in reparatie, daca completeaza si depun la companiile de asigurare formularul tipizat de constat amiabil.

Procedura se aplica numai cand sunt indeplinite concomitent patru conditii: s-a produs un accident rutier doar cu pagube materiale, fara vatamari corporale, au fost implicate maximum doua vehicule, care detin RCA valabil la data producerii accidentului, accidentul are loc pe teritoriul Romaniei si nu a fost comisa o infractiune prevazuta de Codul Rutier.

Asiguratorii au aplicat sistemul bonus/malus pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) emise de la 1 ianuarie 2010, astfel ca un sofer fara daune in 2009 beneficiaza de o reducere de 10% la o polita incheiata pe o perioada de un an.

In schimb, soferii cu mai multe accidente la activ vor plati o prima mai mare cu pana la 200%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#constat amiabil accidente bonus malus rca , #Stiri Auto