Asiguratorii au dat ok-ul constatarii amiabile

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 16:22
1362 citiri
Asiguratorii au dat ok-ul constatarii amiabile

Societatile de asigurare care practica asigurari obligatorii de raspundere civila auto (RCA) au semnat, astazi, protocolul de colaborare privind constatarea amiabila de accident, a anuntat Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Constatul amiabil pentru accidentele rutiere usoare presupune ca soferii implicati in avarierea masinilor sa-si rezolve problemele legate de daune prin intelegere reciproca si prin intermediul societatilor de asigurarea unde au incheiat polite.

"Semnarea Protocolului dovedeste ca asiguratorii sunt pregatiti pentru aplicarea procedurii de constatare amiabila si ca data de 1 iulie 2009, anuntata de CSA ca termen de intrare in vigoare a normelor, va fi respectata", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Procedura de constatare amiabila va putea fi aplicata pentru toate accidentele rutiere produse intre doua vehicule pe teritoriul Romaniei, din care au rezultat numai pagube materiale, si va simplifica circuitul administrativ specific obtinerii de catre persoana prejudiciata a despagubirii la care este indreptatita in baza asigurarii RCA.

Protocolul de colaborare prevede criteriile de stabilire a cumulului de elemente si fapte care vor contribui la solutionarea dosarelor de dauna, regimul probator, precum si instructiunile de aplicare practica a cazurilor, prezentand o cazuistica completa inspirata din codul rutier roman si practica franceza in domeniu, se arata in comunicat.

Protocolul mai reglementeaza si modalitatea de solutionare amiabila a eventualelor neintelegeri dintre asiguratori cu privire la stabilirea raspunderii civile, acestia avand posibilitatea sa apeleze la o Comisie de mediere.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#accident, #auto, #colaborare, #protocol, #rca , #Stiri Auto