Autoutilitarele, responsabile pentru 25% din emisiile CO2 de pe drumurile europene

Vineri, 23 Mai 2014, ora 17:00
1249 citiri
Autoutilitarele, responsabile pentru 25% din emisiile CO2 de pe drumurile europene

Autoutilitarele sunt responsabile pentru un sfert din emisiile din transport, desi acestea reprezinta numai 3% din totalul vehiculelor care sunt in trafic, releva datele unei analize realizata de Federatia Europeana Transport si Mediu (T&E).

Potrivit sursei citate, intre anii 1990 si 2010, emisiile de CO2 ale autoutilitarelor au crescut cu 36% la nivelul Uniunii Europene /UE/. In acest sens, Comisia Europeana /CE/ a propus un instrument de masurare, certificare si raportare a emisiilor de CO2 ale acestor vehicule, in speranta ca o transparenta crescuta va accelera progresul.

"Eficienta consumului pentru autoutilitare a stagnat in ultimii 30 de ani, iar in timp ce SUA au stabilit rapid standarde pentru camioanele americane, Europa bate pasul pe loc. Standardele de eficientizare a consumului vor micsora costurile pentru carburanti, vor reduce importurile de petrol si vor diminua emisiile asociate schimbarilor climatice', a declarat William Todts, ofiter de politici publice in cadrul T&E.

Forul european a publicat, recent, strategia pentru emisiile de CO2 ale autoutilitarelor, care subliniaza nevoia urgenta de lua masuri pentru a reduce consumul de combustibil si emisiile tot mai mari ale acestor vehicule, fara sa propuna insa masuri concrete in acest sens.

"Costurile carburantilor reprezinta aproximativ 30% din cheltuielile transportatorilor, iar eficienta consumului este o preocupare - cheie pentru sectorul logistic. Introducerea unor standarde pentru autoutilitare ar putea imbunatati eficienta consumului cu pana la 35%, insemnand o economie de peste 14.000 de euro pe an pentru transportatori si reduceri masive de emisii. Pe durata de viata a vehiculului, economia realizata ar putea fi de pana la 150.000 de euro. Desi reprezinta doar 3% din vehiculele de pe drumurile europene, autoutilitarele sunt responsabile pentru 25% din emisiile din transport", se noteaza in concluziile raportului.

Europa a introdus standarde de economie de carburanti pentru automobile si autoutilitare, dar nu exista reglementari in privinta emisiilor de CO2 ale celor din urma, conform T&E.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#emisii autoutilitare, #consum autoutilitare , #Stiri Auto