Avantajale si dezavantajele anvelopelor de iarna

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 15:31
1725 citiri
Avantajale si dezavantajele anvelopelor de iarna

Intrarea in sezonul rece te pune in fata unei dileme: sa iti treci sau nu masina pe cauciucuri de iarna? Multa lume mizeaza pe faptul ca ninsorile sunt departe si spera ca va trece iarna fara sa fie nevoie sa inlocuiasca anvelopele de vara cu unele speciale pentru vreme rea. Totusi, cat de important este sa faci aceasta schimbare?

Atunci cand temperatura scade constant sub 7 grade Celsius este recomandata montarea anvelopelor de iarna, deoarece compozitia anvelopelor de vara la aceste temperaturi incepe sa se intareasca dar creste si riscul precipitatiilor sub forma de lapovita si ninsoare. Anvelopele de iarna sunt construite pentru a oferi o aderenta mai buna la temperaturi de sub +7 grade Celsius.

Avantaje anvelope de iarna

Aderenta imbunatatita. Pneurile de iarna sunt concepute pentru a rezista temperaturilor si conditiilor de exploatare din anotimpul rece. Anvelopele de vara sau cele mixte se intaresc la temperature scazute si nu mai au aderenta buna. Cand conduci insa pe gheata sau zapada, aderenta imbunatatita a pneurilor de iarna este un mare avantaj. Banda de rulare are caneluri adanci special concepute pentru a strabate cu succes zapada. Practic, acestea sapa in zapada si nu permit rotii sa se ingroape.

Abilitati sporite de franare. Nimic nu este mai rau decat sa incerci sa franezi pe zapada sau pe gheata si masina sa mearga precum o sanie, alunecand incontrolabil. Cu un set de anvelope de iarna montat pe masina, aceasta nu va intampina dificultati la franare.

Siguranta. Probabil ca, de departe, siguranta este principalul atu al cauciucurilor de iarna. Si vorbim aici nu doar despre siguranta ta, ci si a celor dragi pe care ii transporti alaturi de tine in masina. Atentie, insa! Echiparea masinii cu anvelope de iarna nu inseamna ca soferului nu ii mai revine obligatia de a conduce cu atentie si preventiv, mai ales in conditii de asfalt cu zapada.

Dezavantajele anvelopelor de iarna

Folosirea gresita a pneurilor este o cauza serioasa a accidentelor in Romania. O anvelopa de iarna este facuta sa functioneze cand este frig. Mai precis, cand temperatura exterioara este mai mica de 7 grade Celsius. Compusul chimic din care este facut un pneu de iarna isi pastreaza elasticitatea pe timp rece. Cu cat creste mai mult temperatura, cu atat cauciucul din pneu se va uza mai rapid dar creste si riscul exploziei cauciucului.

Se deterioreaza daca sunt folosite vara. Cauciucurile de iarna au acele caneluri adanci menite sa sfredeleasca zapada si gheata, iar daca sunt utilizate pe asfalt uscat sau fierbinte se deterioreaza, astfel ca atunci cand le vine randul sa isi indeplineasca rolul sunt inutilizabile.

O masina este de preferat sa aiba pe toate cele 4 roti anvelope de iarna. Nexxon, unul dintre cei mai mari distribuitori de anvelope si camere de aer din Romania, iti pune la dispozitie o gama variata de anvelope iarna pentru toate tipurile de masini.

Poti comanda cauciucuri de iarna simplu, din fata calculatorului. Nexxon iti va aduce anvelopele direct la usa garajului tau. In plus, in aceasta perioada beneficiezi si de o multime de preturi promotionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Nexxon anvelope auto, #avelope auto iarna Nexxon , #Stiri Auto