BMW, generos cu angajatii dupa ce a anuntat profituri record

Sambata, 16 Martie 2013, ora 09:03
1533 citiri
BMW, generos cu angajatii dupa ce a anuntat profituri record

Cel mai mare producator mondial de automobile de lux, grupul german BMW, va acorda din nou o prima generoasa salariatilor din Germania dupa ce in 2012 compania a inregistrat cele mai bune rezultate din istorie.

BMW a informat vineri ca fiecare din muncitorii sai specializati va incasa o prima de 7.630 de euro, echivalentul a doua salarii si jumatate. Anul trecut, aceiasi muncitori au beneficiat de o prima de 7.650 de euro, transmite AFP.

"Aceasta suma va fi acordata unei mari parti din salariatii BMW din Germania, dar nu reprezinta nicio o medie a primelor varsate si nici valoarea maxima", a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al constructorului german. Purtatorul de cuvant a adaugat ca aproape 77.000 de angajati lucreaza pentru BMW in Germania, iar de aceasta prima vor beneficia toti, cu exceptia salariatilor care au o vechime mai mica de un an in interiorul companiei.

In ultimii ani, marile companii germane au inceput sa acorde prime generoase salariatilor lor, o tendinta care a continuat si in acest an in special in randul constructorilor auto. Grupul Daimler, producatorul automobilelor Mercedes-Benz, va acorda o prima de 3.200 de euro celor 130.000 de salariati ai sai din Germania in timp ce Volkswagen va distribui o prima de 7.200 de euro pentru cei 100.000 de salariati ai sai din Germania.

2012 a fost cel mai bun an din istoria BMW, in conditiile in care profitul net a trecut pentru prima data pragul de cinci miliarde de euro. BMW, grup care regrupeaza marcile BMW, Mini si Rolls Royce, a inregistrat anul trecut un profit net de 5,12 miliarde de euro si o cifra de afaceri de 76,8 miliarde de euro. La finele anului trecut BMW avea peste 105.000 de angajati la nivel mondial.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#prime BMW, #bonus angajati BMW, #profit record BMW, #prime salariati Germania , #Stiri Auto