CE este de acord cu prelungirea primelor de casare

Marti, 29 Decembrie 2009, ora 14:03
1790 citiri
CE este de acord cu prelungirea primelor de casare

Comisia Europeana este de acord cu prelungirea programelor de prime de casare, cu conditia ca subventiile sa fie folosite pentru cumpararea unor autoturisme cu un grad mai redus de emisii toxice, a anuntat marti comisarul european pentru transporturi, Antonio Tajani, citat de AFP, informeaza NewsIn.

"Punctele cheie raman inovatia si autoturismele 'verzi'", a declarat Tajani, care va deveni in februarie comisar pentru industrie, pentru cotidianul Il Giornale.

"Primele vor fi aprobate daca vor fi valabile pentru o perioada limitata si daca vor fi destinate cu adevarat casarii vehiculelor poluante si inlocuirii cu autoturisme noi, compatibile cu normele ecologice", a adaugat el.

"Acest lucru inseamna ca nu vom mai putea expedia autoturismele vechi in tarile mai sarace, pentru ca, in acest caz, am agrava situatia din punct de vedere ecologic", a spus Tajani.

Comisia Europeana considera ca protectionismul este o practica de evitat, iar ajutoarele acordate de tarile Uniunii nu trebuie sa favorizeze un anumit constructor, a subliniat comisarul.

"Sectorul auto este foarte important in Europa, avand in vedere ca angajeaza 12 milioane de persoane", a mai spus Tajani.

Insa "ajutoarele trebuie sa fie luate in calcul ca instrumente de iesire din criza, nu ca masuri pe termen lung", a subliniat el, adaugand ca sectorul trebuie sa fie modernizat si restructurat, in special pentru a produce vehicule cu un grad mai redus de poluare. 

 

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#autoturisme, # sector, # prime casare, # poluare , #Stiri Auto