Cea mai ieftina masina din lume, de azi pe piata

Luni, 23 Martie 2009, ora 11:56
2776 citiri
Cea mai ieftina masina din lume, de azi pe piata

Producatorul auto indian Tata Motors lanseaza astazi, in India, automobilul Nano, la un pret de 100.000 de rupii (1.979 dolari), care va permite oamenilor mai saraci din tarile in dezvoltare sa isi cumpere pentru prima data o masina, relateaza BBC.

Masina are patru usi si cinci locuri si nu are air-baguri, aer condtionat si nici aparat de radio.

Lansarea modelului s-ar putea sa nu fie suficienta pentru a revigora situatia companiei Tata Motors, afectata de datorii mari si de scaderea vanzarilor. Tata Motors a avut pierderi de 2,63 miliarde rupii in perioada octombrie-decembrie.

Producatorul auto se confrunta cu dificultati, de asemenea, in ceea ce priveste refinantarea a 2 miliarde dolari din creditul de 3 miliarde dolari contractat pentru achizitia din iunie a marcilor Jaguar si Land Rover de la Ford Motor.

Tata Motors a fost afectat de criza mondiala, care a lovit puterea de cumparare a economiei indiene si a ingreunat accesul oamenilor la imprumuturi pentru cumpararea de masini.

In plus, lansarea survine cu o intarziere de sase luni - fusese programata anterior pentru octombrie 2008 -, ca urmare a unei dispute legate de amplasamentul unde urma sa aiba loc productia. Tata si-a mutat fabrica din Bengalul de Vest, ca urmare a unui conflict din cauza terenurilor cumparate de la fermieri si a amplasat uzina de productie la Gujarat.

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
#dolari, #ford, #ieftina, #jaguar, #masina, #tata , #Stiri Auto