Cea mai scumpa masina din lume este un Ferrari. Vezi cat costa

Marti, 05 Iunie 2012, ora 09:49
2868 citiri
Cea mai scumpa masina din lume este un Ferrari. Vezi cat costa

Un exemplar Ferrari 250 GTO din 1962 a fost vandut la licitatie pentru suma de 35 milioane dolari. Actualul model depaseste vechiul record de 32 milioane dolari stabilit tot de un Ferrari 250 GTO din 1964

Acest exemplar Ferrari 250 GTO a fost construit special pentru legendarul pilot Stirling Moss. Este un model fabricat in 1962 si a fost vandut de curand la licitatie, pentru suma record de 35 milioane dolari, conform autoblog.com.

Este cel mai scump Ferrari tranzactionat vreodata. Depaseste vechiul record de 32 milioane dolari stabilit tot de un Ferrari 250 GTO din 1964 si pe cel de peste 30 milioane dolari platiti pentru un Bugatti Type 57SC Atlantic in 2010.

Modelul Ferrari 250 GTO care a batut recordul poarta numarul de sasiu 3505GT si a fost construit pentru pilotul britanic Stirling Moss. Moss nu a mai apucat sa concureze cu acest automobil datorita unui accident suferit in aprilie 1962. Chiar si asa, acest exemplar are o istorie incarcata si cateva victorii trecute in dreptul sau. A concurat in editia din 1962 a cursei de 24 de ore de la Le Mans, dar nu a ajuns la final.

Exemplarul vandut cu suma record se deosebeste de alte Ferrari-uri 250 GTO prin culoarea unica verde lime. Pretul acestui exemplar s-a apreciat de la an la an. In 1996 a fost cumparata cu 3,5 milioane dolari. Cel mai recent proprietar, un om de afaceri olandez a cumparat masina acum 10 ani cu suma de 8,5 milioane dolari. Noul proprietar, cel care a cheltuit suma record, este colectionarul Craig McCaw. Averea lui provine din vanzarea unei companii de telecomunicatii catre gigantul american AT&T in 1993. Suma incasata in urma tranzactiei a fost de 11.5 miliarde dolari.

Pe locul doi, tot un Ferrari

A doua cea mai scumpa masina din lume este, culmea, tot un Ferrari 250 GTO. Este unul dintre cele doar 40 de exemplare din acest model si a fost cumparat cu 28,5 milioane de dolari, de un om de afaceri britanic, in 2008. Modelul a aparut pe piata in 1962 si dispune de un motor de 3 litri, cu 12 cilindri in V, care dezvolta 302 cai putere si atinge o viteza maxima de 283 kilometri pe ora.

Tot un Ferrari 250 GTO din aceasta serie ar fi fost vandut pentru aproape 30 de milioane de dolari in urma cu cativa ani, dar acest zvon nu a fost confirmat niciodata.

Exemplarul este un model construit in 1963 si poarta seria de sasiu "4675GT". Modelul a fost in posesia proprietarului sau nipon de 14 ani, iar japonezul a considerat ca e momentul sa se desparta de aceasta opera de arta italiana. Spre norocul lui Yoshiho Matsuda, anul 1996 a fost un moment mai slab pentru valoarea lui 250 GTO, spre deosebire de anii 1980, cand acestea erau extrem de scumpe, iar valoarea celebrului model italian este si mai mare gratie faptului ca a participat la numeroase competitii de-a lungul existentei sale, iar modelele de acest gen sunt din ce in ce mai valoroase.

Exemplarul acesta este printre putinele modele 250 GTO care sunt echipate cu elementele de caroserie Serie II. Nu trebuie sa uitam faptul ca acest model a avut un succes deosebit in toate competiile in care s-a ancorat, reusind sa castige numeroase curse. Aproape fiecare prezenta competitionala a fost finalizata pe podiumul de premiere.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Ferra 250 GTO, #licitatie automobile, #masini serie limitate, #record licitatie auto , #Stiri Auto