Centura pentru Targu Jiu, orasul de suflet al premierului

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 09:35
3216 citiri
Centura pentru Targu Jiu, orasul de suflet al premierului
Harta noii centuri a orasului Targu Jiu

Varianta ocolitoare a municipiului Targu Jiu va fi construita de compania italiana Collini Lavori si va costa 34 de milioane de euro, de doua ori mai putin decat estimasera autoritatile, potrivit anuntului de atribuire a contractului.

Dupa un an de contestatii, proiectul centurii orasului Targu Jiu are, in sfarsit, constructor, iar lucrarile urmand sa inceapa in primavara lui 2014, dupa cum estimeaza autoritatile locale. Finantarea este asigurata in proportie de 85% din fonduri europene si 15% de la bugetul de stat.

Licitatia a respectat criteriul pretului cel mai scazut, italienii oferind de doua ori mai putin decat estimarea initiala. Conform contractului, firma castigatoare va avea dreptul sa subcontracteze pana la 25% din lucrare.

Concurenta pentru acest proiect a fost mare, avand in vedere ca au fost primite 26 de oferte, dintre care 17 admisibile.

Varianta de ocolire va avea o lungime totala de circa 20 de km si este formata din doua tronsoane: varianta Est asigura legaturile pe partea de est intre Filiasi (DN66), Ramnicu Valcea (DN67) si Petrosani (DN 66) si are o lungime de 14.909 m.

Varianta Vest asigura legaturile pe partea de vest intre Filiasi (DN66), Drobeta Turnu Severin (DN67) si Baile Herculane (DN 67D) si are o lungime de 5.078 m.

In proiect sunt cuprinse lucrari de amploare, precum poduri peste Jiu, Amaradia si calea ferata, dar si doua pasaje supraterane, ce vor trece peste drumul national 67. Centura va fi construita pe drumul DN66, care traverseaza Targu-Jiul de la Sud la Nord, precum si pe drumul national secundar DN67D, incident in Nord-Vest.

Durata de executie a contractului este de doi ani, iar perioada de notificare a defectiunilor este tot de doi ani.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#centura Targu Jiu, #varianta ocolitoare Targu Jiu , #Stiri Auto