Chrysler va produce Alfa Romeo si Fiat 500

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 13:46
1434 citiri
Chrysler va produce Alfa Romeo si Fiat 500

Constructorul auto american Chrysler, salvat de la faliment de Fiat, va renunta la mai multe modele proprii destinate pietei din SUA si se va axa intr-un grad ridicat pe comercializarea si producerea de masini dezvoltate de grupul italian, precum Alfa Romeo si Fiat 500, potrivit Wall Steet Journal. 

Chrysler va publica lista brandurilor pe care urmeaza sa le produca pe 4 noiembrie, relateaza Mediafax.

Compania va introduce pe piata americana, printre altele, modelele Fiat 500, incepand cu 2011, si Alfa Romeo, din 2012, au declarat surse apropiate situatiei.

Fiat 500 ar urma sa fie construit in Mexic , in timp ce mai multe modele Alfa Romeo, printre care MiTo, vor fi produse in America de Nord.

Alfa Romeo a fost retras de pe piata americana la mijlocul anilor '90.

Fiat si Chrysler incearca, totodata, sa dezvolte autovehicule noi bazate pe tehnologia grupului italian, precum un sedan de marime medie, care va fi lansat in 2012.

Intre timp, compania americana se pregateste sa renunte la mai multe modele proprii, inclusiv diferite variante de Dodge si Jeep.

Cu toate acestea, in urmatorii doi ani, Chrysler va trebui sa se bazeze in principal pe modelele curente, noteaza Wall Street Journal.

In aceasta idee, constructorul auto intentioneaza sa lanseze anul viitor doua autovehicule restilizate din gama Jeep Grand Cherokee si Chrysler 300 sedan.

Pe de alta parte, importarea unui numar ridicat de masini Fiat este improbabila, deoarece automobilele vor trebui modificate pentru a corespunde standardelor americane de siguranta si de mediu, un proces costisitor si, uneori, dificil.

Cursurile de shimb valutar nefavorabile fac, de asemnea, neeconomice importurile altor masini italiene in afara celor de lux.

Analistii se tem ca eroziunea cotei de piata a Chrysler va continua, deoarece popuatia pare sa prefere masini de dimensiuni mici si nu camionete sau SUV-uri, autovehicule care alcatuiesc cea mai mare parte a ofertei companiei americane. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#chrysler, # productie, # alfa, # romeo, # fiat , #Stiri Auto